4 filmske laži koje nam stalno govore o životu u srednjoj školi

U srednjoj školi rijetko ćemo koga poslušati, ali zato možda i previše vjerujemo filmovima
Vidi originalni članak

Ok, srednja škola zna biti dosta naporno razdoblje, ne slušamo niti roditelje, niti profesore pa većinu savjeta upijamo baš iz filmova koji i ne prikazuju stvarno stanje stvari. Donosimo ti 4 primjera koja to i potvrđuju.

1. Ako piješ alkohol biti ćeš popularan

via GIPHY

Scenaristi tinejdžerskih filmova često prikazuju popularne klince koji se opijaju i zato su dio cool društva. Ali nitko ne spominje posljedice opijanja, od razdražljivosti, promjena raspoloženja do u najgorem slučaju, odlaska na hitnu i ispumpavanje želudca. Zapravo ne znaš na koji način će alkohol utjecati na tebe. Neki počnu raditi gluposti, drugi se skroz primire, ali jedno je sigurno - baš i nije toliko fora zabavno kako izgleda u filmovima.

2. Na školskim proslava imat ćeš live bend

via GIPHY

Malo je i frustrirajuće da te na nijednoj zabavi nije dočekao neki live bend ili DJ. U teen filmovima toliko je bendova na školskim zabavama, učenici se zabavljaju i zajedno plešu sa profesorima, a tvoja školska zabava je daleko od toga. Jedino čemu se možeš veseliti je da ćeš na maturi imati live band ili DJ-a, a sad kakvi će oni biti i koju muziku će puštati je upitno.

3. Profesori su opsjednuti privatnim životom učenika

via GIPHY

Profesori baš kao i ti ne mogu dočekati odlazak iz škole. Sigurno će ti pomoći ako nešto trebaš, ali bliska druženja ili zadiranje u privatnost vidjeti ćeš samo u filmovima. U npr. Briljantinu profesorica dođe na ilegalnu utrku automobila kako bi podržala učenicu. Izgleda fora, ali to se ipak ne bi zaista dogodilo. Vjerojatnije bi bilo da ti pozovu policiju.


4. Popularni klinci osuđeni su na loš život kad odrastu

via GIPHY

Teen filmovi time žele pokazati da onu lošu ekipu iz srednje kasnije ipak čeka pravda. Naravno da želiš vidjeti kako je onaj bezobrazni dečko ili cura dobio svoje. Istina je da ponekad baš popularni klinci postanu i oni uspješni. Postoji razlog zašto su bili glavni u srednjoj, nazovimo to društvenim vještinama, fizičkom privlačnošću, a u odraslom svijetu te stvari su vrlo korisne.

 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima! 

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!

Posjeti joomboos.24sata.hr