6 bizarnih činjenica koje nisi znala o maskari!

Pinterest
Istraživanja su pokazala da čak 95 posto žena ujutro iz kuće ne izlazi bez maskare
Vidi originalni članak

Maskara je ziher jedan od najdraži kozmetičkih proizvoda koji postoje. Da se nađeš na napuštenom otoku i da moraš furati samo tri stvari, uzela bi mobitel, maskaru i pekmez za sunčanje. Zar, ne?

 

Eto, tolika je ljubav prema maskari kod današnjih cura.

Koliko god voljele maskaru, ona ima nekih svojih mana.. Osim što se ponekad nađe na krivim mjestima, zbog primjerice kihanja ili trzanja ruke, neki put je sredstvo od kojeg možeš - oslijepiti.

No, još gore je što na maskari postoji ogromna količina bakterija, ako ne paziš na samu higijenu, može ti se pojaviti ameba koje će ti pojesti oči!  

 

1. Maskara se prije radila od GNOJA

Prva maskara se radila s crnim puderastim pigmentom, vodom, medom i krokodilskim gnojem.  NEEEEE!

via GIPHY

2. Za izradu maskare koristio se i ugljen!

Prvu maskaru je napravio je Eugene Rimmel, od vazelina i ugljenog praha.

via GIPHY

3. Maskara sadrži ljuske ribe. 

Ako netko ne voli ribe, onda će mu ovo biti iznimno odvratno!  Većina maskara sadrži sastojak zvan gvanin. Zvuči prilično bezopasno, zar ne? Koristi se i kod drugih kozmetičkih proizvoda, ali uglavnom se nalazi u maskarama za sjaj.

via GIPHY

4. Nažalost ima i otrovnu živu u sebi.. 

Ne brini, ne toliko da bi ti moglo naštetiti. Zanimljivo je kako je živa zabranjena u svim ostalim beauty proizvodima, osim u maskari. Zašto? Nema objašnjenja.

via GIPHY

5. Trajna maskara koja je uzrokovala sljepoću bila je nekad u prodaji

Početkom prošlog stoljeća u Americi je postojala maskara koja je bila trajna, no uzrokovala je sljepoću kod žena pa su ju i zabranili. Ovo je jedna od situacija zbog kojih se počela provoditi provjera kozmetičkih proizvoda.

via GIPHY

6.  Spavate li s maskarom, vaše trepavice bi mogle otpasti

Ako ostaviš šminku na licu za vrijeme spavanja - to nije dobra ideja, a ako ostaviš maskaru na očima mogli bi se ujutro probuditi bez trepavica.. 

via GIPHY

 

SLIKAJ SE S TETOVAŽAMA IZ VIDEOSTAR MAGAZINA I OSVOJI JOOMBOOS ŠALICU! Odaberi tetovažu po svojem ukusu, fotkaj se i sliku objavi na Instagram s hashtagom #videostarmagazin. SRETNO!

Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima te super poklone - originalne tetovaže kakve imaju naši YouTuberi.

 



 

Posjeti joomboos.24sata.hr