7 mitova o vaginama u koje možeš prestati vjerovati

voguemagazine@instagram
Postoje svakakve priče o vaginama koje slušaš otkada si ušla u pubertet, ali što je zapravo od svega toga istina? Donosimo ti 7 mitova o vaginama koji fkt nisu istina.
Vidi originalni članak

1. Moraš se prati posebnim proizvodima tamo dolje

Ne moraš, vagina se sama čisti. Jednostavno je. Korištenje raznih parfumiranih proizvoda poput kupki i maramica namijenjenih za intimnu higijenu zapravo može naštetiti više nego koristiti. Dodavanjem parfema možeš samo poremetiti ravnotežu mikroba u vagini. Takvi proizvodi mogu izazvati iritaciju ili gljivičnu infekciju.

via GIPHY

2. Tampon se može izgubiti u tijelu

Ovo je ful nemoguće jer je otvor grlića maternice preuzak da bi tampon prošao kroz njega. Nije novo da žene često zaborave da su stavile tampon i on ode pre duboko skupa s končićem, a ginekolozi to odmah prepoznaju. Cure se znaju doktoru žaliti na neugodan miris tamo dolje, a oni već mogu pretpostaviti da je riječ o zaboravljenom tamponu, tako da to nije ništa neuobičajeno. 

via GIPHY

3. Nešto nije u redu ako imaš iscjedak

Iscjedak je normalna stvar. Za vrijeme ovulacije imaš više iscjetka nego obično. Iscjedak neke cure imaju i par dana prije menstruacije. Sve je u redu dok poznaješ svoje tijelo i ništa nije izvan uobičajenog. Ako se javi neugodan miris i čudna boja, posjeti ginekologa. 

via GIPHY

4. Ako te dolje zasvrbi znači da imaš gljivičnu infekciju

To nije točno iako većina cura odmah pomisli da imaju gljivičnu infekciju. Korištenje parfumiranih proizvoda, promjene u hormonima i iritacije mogu izazvati svrbež. Najbolje se obratiti doktoru prije nego što na svoju ruku odeš kupiti lijek u ljekarnu.

via GIPHY

5. Svaku gljivičnu infekciju možeš izliječiti jogurtom ili češnjakom

Ne možeš. Stavljanje hrane u vaginu nije baš najbolja ideja. Gljivična infekcija uzrokovana je kandidom i popraćena je svrbežom i peckanjem. Infekcija se najbolje liječi lijekovima protiv infekcije. Jogurt može samo ublažiti simptome jer hladi, ali ne može izliječiti gljivičnu infekciju.

via GIPHY

6. Nešto nije uredu s tobom ako ne doživiš orgazam za vrijeme seksa

Većina cura ne doživi vaginalni orgazam za vrijeme seksa. Jako puno cura treba stimulaciju klitorisa kako bi doživjele orgazam, a ako si i ti jedna od njih, to je ful normalno. Neki seksolozi čak misle da vaginalni orgazam  ni ne postoji. Sve žene, po tome, doživljavaju orgazam nekom vrstom stimulacije klitorisa, što ima smisla jer je većina klitorisa unutar vagine. 

via GIPHY

7. Netaknut himen znači da si djevica

Ako ti himen pukne prije nego što si se prvi put seksala, to nije ništa o čemu se trebaš brinuti. To je najnormalnija stvar i može se dogoditi radi fizičke aktivnosti ili nošenja tampona. 

via GIPHY

Jesi li već spreman za svjetsko nogometno prvenstvo?  Pogledajte novi spot Stoke i LayZ-a!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr