7 načina kako pravilno voditi brigu tamo "dolje"

saamopetraa@instagram
Sve što trebaš znati o pravilnoj njegi svoje vagine...
Vidi originalni članak

Pravilna higijena intimne zone veoma je bitna. Upravo iz tog razlika ne smiješ ju zanemarivati, a mi ti donosimo sedam načina kako pravilno voditi brigu o njoj! 

via GIPHY

1. Kada pereš intimnu zonu radi to laganim pokretima. Grubo trljanje može dovesti do iritacije i crvenila. 

2. Koristi sredstva namijenjena za intimno pranje. Danas doista postoje razni gelovi za intimno pranje, pa stoga izbjegavaj sapune i gelove za tuširanje koji nemaju umirujući učinak. 

3. Izbjegavaj predugo kupanje i tuširanje jer namakanje u vodi i nije baš najzdravija stvar za tvoju vaginu. 

via GIPHY

4. Ako si seksualno aktivna nikako nemoj na intimnu zonu stavljati čokoladu, torte ili pak nešto treće, za predigru jer na taj način možeš dobiti jaku gljivičnu infekciju koje se nećeš moći riješiti danima. 

5. Ukoliko briješ intimnu zonu budi iznimno pažljiva da se ne bi porezala preoštrim ili pretupim žiletom. Ukoliko ti se to dogodi nanesi sredstvo za dezinfekciju na štapić za uši i pređi preko rane. Također, kada se obriješ nanesi kremu s umirujućim učinkom (sve kreme za bebe odličan su izbor). 

via GIPHY

6. Za svaki dan nosi pamučno donje rublje. Čipkaste ili svilene gaće nisu dobar odabir jer u njima koža ne može disati, a njih ostavi za posebne prilike. 

7. Iako ti se ovo možda čini glupo, obrati pozornost kako brišeš intimnu zonu nakon mokrenja ili obavljanja velike nužde kako se fekalije ne bi prenijele u vaginalni otvor. 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima!

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Posjeti joomboos.24sata.hr