7 savjeta kako biti prijatelj kojeg će svi slušati

Ako misliš da nisi baš neka riječ utjehe ili podrške, evo načina na koje to možeš promijeniti...
Vidi originalni članak

Biti dobar prijatelj doista nije lak posao. On podrazumijeva puno podrške, ljubavi, zabave i savjeta. A vjeruj nam kad ti kažemo ”Dobar savjet zlata vrijedi”

Nakon nekog vremena i drugi će od tebe tražiti savjete i zamoliti te za pomoć. To je jedan prekrasan osjećaj, a tvoji prijatelji bit će ti veoma zahvalni zbog toga. 

via GIPHY

1. Daj konkretan savjet. Nemoj okolišati i ići okolnim putevima. Bitno je da daš savjet koji se odnosi na problem koji tvojeg prijatelja/icu muči

2. Daj mu/joj do znanja da ni kod tebe ne cvjetaju ruže. Puno se lakše poistovjetiti s nekim tko te razumije jer se nalazi ili se našao u tom problemu. 

3. Slušaj. Iako ti se možda ovo čini glupo, dosta ljudi ne zna slušati. Poslušaj do kraja, pa tek onda donesi zaključak i daj savjet. 

via GIPHY

4. Budi objektiva/na. Ili barem probaj biti. Iako se radi o tvojem prijatelju/prijateljici, objektivnost je bitna kako bi dao/la realan savjet

5. Budi iskren/a. Bez obzira na to znaš li dati koristan savjet ili ne, budi iskren/a. Zbog toga ti se ta osoba i obratila. Sjeti se da je ružna istina puno efikasnija od lijepe laži. Ako misliš da se taj dečko više nikad neće javiti tvojoj prijateljici, otvoreno joj to reci. 

6. Prođite zajedno opcije. Izrealizirajte svaku opciju i svako rješenje te zajedno odlučite koje je najbolje. 

via GIPHY

7. Istraži. Nakon što je razgovor završio, pokušaj doznati dodatne informacije vezane za problem tvojeg prijatelja/ice

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

LANSIRAJ SE I TI!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr