7 savjeta za prvo brijanje za cure, ali i dečke

Ako misliš da je vrijeme za tvoje prvo brijanje, evo nekoliko savjeta koje će taj posao učiniti jednostavnim i bezbolnim.
Vidi originalni članak

CURE 

Ako si počela uočavati dlake na mjestima gdje ih ne želiš vidjeti, kao što su pazusi, noge ili bikini zona, možda je vrijeme da kreneš s procesom zvanim brijanje

S obzirom da se još uvijek razvijaš i tvoji hormoni rade kao ludi, normalna su stvar crne dlake i pojačano znojenje, no naravno o tome trebaš voditi računa. Vjeruj nam kad ti kažemo da nije lijepo vidjeti dlake ispod pazuha, bez obzira na to jesu li one svjetlije ili tamnije. 

Nekim curama dlake počnu rast ranije, nekima kasnije (sretnice), ali svima jednom dođe vrijeme za prvo brijanje! Evo i nekoliko savjeta kako to obaviti brzo i bezbolno. 

via GIPHY

1. Dobra britvica zlata vrijedi. Za prvo brijanje kupi kvalitetnu britvicu koja na sebi sadrži gel koji smiruje kožu i omogućava britvici da lakše klizi i obrije područje što bolje. Možeš se konzultirati s mamom ili prijateljicom koja ima već iskustva s brijanjem

2. Brij se za vrijeme tuširanja. Prvo pusti da ti voda i gel za tuširanje omekšaju kožu, a onda nanesi gel za brijanje. U slučaju da ga nemaš, odlično će poslužiti i regenerator za kosu. 

via GIPHY

3. Brij se suprotno od smjera rasta dlaka. Britvicu laganim potezom potegni prema gore, u suprotnom smjeru od kojeg dlake rastu, dok nisi uklonio dlakavo područje. 

4. Uzmi vremena. Kada napraviš prvi potez s britvicom vidjet ćeš da to nije tako strašno. No, svejedno uzmi vremena i radi to polako, strpljivo i pažljivo. 

via GIPHY

5. U slučaju da se porežeš, ne paničari. Uzmi neki medicinski preparat za dezinfekciju, a ako ga ne možeš pronaći pitaj starce. Nemoj da te bude sram. 

6. Mijenjaj britvice redovito. Britvicu je najbolje baciti u smeće nakon nekoliko korištenja jer će postati tupa i još su veće šanse da se porežeš. 

7. Obuci pamučnu odjeću i hidratiziraj kožu. Nakon brijanja, pogotovo bikini zone, biraj pamučnu odjeću, a kožu namaži kremom za tijelo koja ju hidratizira i koja će ju smiriti. 

DEČKI 

Lice je veoma osjetljivo, pa stoga kod brijanja lica moraš biti jako oprezan. Evo nekoliko savjeta koji će ti pomoći da se obriješ što detaljnije, a da tvoja koža bude glatka i mekana. 

via GIPHY

1. Stavi na lice vrući ručnik ili se brij nakon kupanja. To je super priprema prije brijanja jer vrući ručnik ili para omekšava kožu, a dlačice će ti praviti manji otpor. 

2. Nanesi dobar gel za brijanje. Mi ti savjetujemo da koristiš gel za brijanje, umjesto pjene, jer je gel kompaktniji i bolje prianja uz kožu

3. Brij se u smjeru rasta dlačica. Kada je lice u pitanju, brij se u smjeru rasta dlačica jer je manja mogućnost nastanka prištića i crvenila. 

via GIPHY

4. Zategni kožu prstima. Za vrijeme brijanja, ako ti je teže obrijati neko područje zategni kožu prstima da se napne

5. Redoslijed brijanja: obrazi, vrat, nadusnica, brada. 

6. Ako se porežeš umi se hladnom vodom, a ukoliko je krvarenje obilnije svakako nemoj zaboraviti dezinficirati. 

via GIPHY

7. Nakon svakog brijanja nanesi 'after shave'. S obzirom da se radi o prvom brijanju, mi ti preporučujemo neki lagani i hidratantni. 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

LANSIRAJ SE I TI!

Posjeti joomboos.24sata.hr