8 savjeta kako se riješiti prištića zauvijek

Pinterest
Ulaskom u pubertet naše tijelo počinje se mijenjati, a česta su pojava bubuljice i akne koje danas zahvaćaju sve više tinejdžera.
Vidi originalni članak

Krivo je misliti da se s prištićima bore samo cure, jer ovaj problem često zna pogađati i dečke. Ako si primijetio/la da je tvoje lice sve podložnije stvaranju prištića, akni, pa čak i mitesera pobrini se za njega. Najgore što možeš napraviti je ignorirati već navedeni problem. Donosimo ti nekoliko koraka kako se riješiti pakla zvanog prištići.

1. Vodi redovitu higijenu lica. Svako jutro i navečer prije spavanja očisti lice blagim gelom za čišćenje ili tonikom koji ne sadrži alkohol, te nanesi odgovarajuću kremu.

2. Pripazi da koristiš kremu koja odgovara tvojoj koži – ako imaš masnu kožu nemoj kupovati masne kreme i obrnuto. Redovitim čišćenjem i pranjem lica uklanjaš bakterije koje nastaju tijekom dana.

3. Ne diraj prištiće. Ako imaš upaljeno lice puno prištića, što više ”kopaš” po njemu to će ono izgledati lošije. Uostalom, ako nepravilno istiskuješ prištiće mogu ti nastati rane, a potom ožiljci koje ćeš imati do kraja života. Preporučujemo ti da istiskivanje prištića ostaviš kozmetičaru/ki.

4. Reguliraj prehranu. Da, prištići često se znaju pojaviti zbog nekvalitetne i loše prehrane. Mnogi dermatolozi savjetuju da ukoliko se borite s problemom akni izbjegavate unos masne, ali i slatke hrane. Također, prženi proizvodi (prženi krumpirići, pohano meso) nisu baš idealan odabir.

5. Izbjegavaj tešku šminku. Ovaj savjet ide curama. S obzirom da se radi o upaljenoj koži u što većem luku izbjegavaj teške pudere, rumenila i bronzere koji ne daju koži da diše. Koristi BB ili CC kreme za svakodnevnu upotrebu, a pudere jedino koristi kad trebaš potpuni make-up.

6. Češće mijenjaj posteljinu i ručnike. Svaki put kada legneš u krevet na njega preneseš nekoliko tisuća bakterija, a ista stvar je s tvojim licem kada ga obrišeš u ručnik. Stavi u upotrebu jedan mali ručnik koji ćeš koristiti samo za lice i mijenja ga barem dva puta tjedno.

7. Ukloni kosu s lica. Ne nužno samo za cure, jer i neki dečki imaju malo dužu kosu, pa i šiške koje im prekrivaju čelo. Ako imaš šiške peri ih češće jer se one najbrže maste i na njih se najlakše skuplja prljavština. Također, kada si doma i ništa ne radiš skupi kosu u rep.

8. Postoji nekoliko prirodnih preparata koji odlično surađuju u borbi protiv prištića. Jedan od njih je kombinacija cimeta i meda koja se nanese na problematična mjesta na koži prije spavanja.

Tu je i svježi krastavac koji čisti i smiruje lice, a biljka Neven (možeš ju kupiti kao mast) ima antiseptičko djelovanje i s njom uvijek možeš namazati upaljena područja. Gel Aloe vere potrebno je nekoliko puta dnevno namazati na lice, jer je ona odlična u liječenju kožnih oboljenja.

Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za vas, pripremili hrpu iznenađenja.

Možete odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica SaamoPetra.

Ne propusti odlične modne savjete i pročitaj kako isfurati jednu od najpopularnijih boja sezone.

Otkrij pedeset nijansi žute i saznaj kako uvijek biti trendi u školi.

U magazinu možeš dobiti super cool dar - personalizirane kartice s motivacijskom porukom koju su ručnu potpisali najpoznatiji hrvatski YouTuberi i Nescafe 3u1.

 

ŽELIŠ BITI YOUTUBER NA JEDAN DAN I OSVOJITI SNIMANJE SA ZAKON BRAĆE? KLIKNI OVDJE

Posjeti joomboos.24sata.hr