Uz pomoć prijatelja: Domaću zadaću riješi dok kažeš ”keks”

Neki trikovi su doista zlata vrijedni, a jedan od njih je i ovaj. Jesi li ikada razmišljala/o o tome kako napisati domaću zadaću što je prije moguće? E, pa mi znamo odgovor na to pitanje!
Vidi originalni članak

Znamo da su ti domaće zadaće prava muka, no tome je kraj! Donosimo ti nekoliko korisnih savjeta koji će ti uštedjeti vrijeme i energiju. 

Pronađi mirno mjesto na kojem možeš raditi. Dobra radna atmosfera veoma je bitna, kao i naravno što manje distraktora. Ako ti je ugodno pisati zadaću za radnim stolom u sobi, svakako ti preporučujemo da nastaviš. Ukoliko nije, inspiraciju možeš pronaći u prirodi (ako je lijepo vrijeme) ili u nekom kutku stana u koji nitko ne zalazi. Što se prije smjestiš, prije si i gotov. 

Ostavi mobitel i društvene mreže. Znamo da je to gotovo nemoguće, no razmisli koliko ćeš prije napisati domaću zadaću bez mobitela na koji ti bježi pogled svakih nekoliko minuta. Ako nisi karakter mobitel ili isključi ili ga ostavi u drugoj sobi.

Domaću zadaću počni rješavati u školi. Ne, ne mislimo to doslovno. No, ako pratiš nastavu i slušaš na satu puno lakše će ti biti pozabavit se s zadaćom kada dođeš doma. Zamisli koliko je  teže shvatiti gradivo za koje nikada nisi čuo?

Piši zadaću na kompjuteru. Puno je brže tipkati odgovore (ako se radi o esejskim pitanjima), nego odgovarati ručno.  Naravno, bez da škicaš po društvenim mrežama.

Stekni radne navike. Odvoji svaki dan sat ili dva za domaću zadaću, a nakon nekog vremena to vrijeme postat će ti rutina i osjećat ćeš se bolje zbog toga. 

Pitaj nekog za pomoć. Ako misliš da ti roditelji, prijatelji ili pak netko treći može pomoći s rješavanjem nemoj se ustručavati pitati ih za savjet. Možeš pozvati prijatelja da zajedno rješavate zadaću, no onda stvarno prionite poslu. A ne zezanciji. 

Uzmi pauzu, ali kratku. S uzimanjem dugih pauza nikada nećeš završiti pisanje zadaće. U kratkim pauzama uzmi nešto za popiti, možda nešto za pregristi, a ako je super nužno pogledaj na mobitel. Ali, nemoj varati. 

Posjeti joomboos.24sata.hr