Evo kad nam grudi zapravo prestaju rasti

Dreamstime
Male, ili velike, naše su i volimo ih - a znamo i kako i kada varira njihova veličina
Vidi originalni članak

Nisi ih imala, pa su preko noći narasle? Natekle su i bole? Jedna je primjetno veća? Pubertet je prošao, a one su i dalje male? Zaista, nekad nam se čini da naše drage grudi žive neki svoj život. 

Ginekologica Rebecca Brightman zato je u intervjuu za Seventeen napravila svojevrsnu mapu životnog puta naših grudi kako bi znale što nas očekuje. 

- U pubertetu ćete primijetiti prve promjene. Za većinu ljudi, ovo se događa između 8 i 13 godina, iako ne postoji pravilo i iznimke su uvijek moguće. Areola (pojas koji okružuje bradavicu) se poveća i potrebni su prvi topići, kako bradavice ne bi bile vidno očite preko majice, jer je većini djevojčica zbog društvenih normi neugodno zbog toga. Uostalom, ugodnije je kad su 'pospremljene na sigurno', naročito za onih dana u mjesecu - priča doktorica. 

Ispod krene rasti tkivo i ubrzo krećeš u kupnju svog 'grudnjaka za odrasle'!

Grudi rastu tijekom cijelog puberteta, ali između 18. i 20. godine su najčešće potpuno razvijene, odnosno prestaju rasti. To ne znači da se njihova veličina ne može mijenjati, ovisno o promjenama u kilaži ili hormonskim promjenama.

Tvoje grudi su jedine koje imaš i budi ponosna na njihov oblik i veličinu! Ne uspoređuj se s prijateljicama - imati grudi je luda, ali zabavna vožnja, uživaj u njoj :)

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr