Fenomen cajki - ”Nitko” ih ne sluša, a svi ih znaju

Znaš sve riječi napamet, a ne slušaš ih. Kako je to uopće moguće?
Vidi originalni članak

Cajke su ona vrsta muzike za kojoj je većini nas neugodno priznati da ih slušamo. Zašto? Društvo u kojem živimo svrstavaju osobe koje slušaju cajke u kategorije neinteligentnih i primitivnih ljudi.

S druge strane, cajke su također jedna od vrsta muzike kao što su rock i pop, a svatko od nas ima pravo slušati što želi. Kad te netko pita što slušaš, česti je odgovor  "Sve osim cajka" ili "Ne slušam baš cajke, ali mogu otići tamo kad si malo popijem"

via GIPHY

Jel' to jedan od razloga zašto su vikendima narodnjački klubovi krcati ili zašto u Zagrebu postoji više narodnjačkih klubova od ijednog drugog koji pušta "normalnu" muziku? A neki na cajke ni ne idu prije tri ujutro, jer je tri ujutro postalo nepisani kod za legitiman odlazak na cajke. Tada su ti svi ”cajka grijesi” oprošteni!

via GIPHY

Prvo se svi kao prave fini, ispijaju svoje sadržaje u čaši, a kada čuju riječi Cece ili Seke Aleksić, čaše brzinom munje polete prema podu. Pogotovo ako te riječi "dirnu u srce" i pisane su baš za tebe i tvoju ljubavnu situaciju. Odjednom, svi oni koji "ne slušaju" cajke poistovjete se s riječima pjesama poput ”Hiljadu i jedan put za sebe sam se uplašila, ljubili su me, a ja ništa nisam osetila, od tih ološa, postala sam i ja loša...". 

via GIPHY

Pjesme koje u 99,99% slučajeva pjevaju o bolnim prekidima, vječnim ljubavima i rezanju žila veselog su karaktera i brzo ulaze u uho, pa ih nekada u tajnosti svoje sobe znaš pustiti i roniti suze. 

via GIPHY

Često se zna zalomiti i koji odlazak na koncert neke cajka zvijezde koja gostuje u Zagrebu. Najčešće ”ne želiš baš ići, ali ići ćeš zbog ekipe” ili "glupo ti je ići jer znaš svega nekoliko pjesama, pa se nećeš moć uživjeti"

Ne mora ti biti neugodno ako slušaš cajke ili ”ne slušaš, samo kad si pijan/a”. Svatko od nas ima pravo na svoj ukus, uključujući i vrstu glazbe koju slušamo!

Riješi anketu i iskreno priznaj slušaš li cajke ili ne. Jer ako slušaš - it's ok!

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)


 

Posjeti joomboos.24sata.hr