U ovoj zemlji žive djevojke s najnižim samopouzdanjem!

Dreamstime
Gotovo sve ispitane osobe su priznale kako su se izgladnjavale pokušavaju postići "savršen izgled"...
Vidi originalni članak

Više od 10 tisuća ženskih osoba iz 13 različitih zemalja, u dobi od 10 do 64 godine, sudjelovalo je u istraživanju o tome koliko su zadovoljne svojim tijelom, a rezultati su poražavajući.

Najnezadovoljnije su žene u Japanu, kojih se čak 92% izjasnilo kako ne vole svoje tijelo. Odmah nakon njih nalaze se Britanke, koje su prema rezultatima, također dosegle "kritičnu razinu", sa samo 20 posto žena koje su otkrile kako su zadovoljne sa svojim izgledom.

S druge strane, čak 64% žena iz Južne Afrike je izjavio  kako je zadovoljno svojim izgledom. 
U stopu ih slijede Ruskinje i Turkinje, s 45 i 42 posto. Na četvrtom mjestu su Indijke (40 posto), zatim Kineskinje (37 posto), Meksikanke (36 posto), Njemice (34 posto) i Brazilke (27 posto), a slijede ih Amerikanke (24 posto), Kanađanke (22 posto) i Australke (20 posto). 

Ono što je najzabrinjavajuće je činjenica da je čak 85 % žena i 79 % djevojčica priznalo kako se povremeno isključuju iz društvenih aktivnosti jer se osjećaju loše zbog svog izgleda. 

Također, 9 od 10 žena i 7 od 10 djevojčica također je priznalo kako su se izgladnjivale pokušavajući postići "savršeno" tijelo.

Gotovo 70% njih tvrdi  kako su za takav nezdrav pogled na vlastito tijelo krivi medij i reklame koji ih na neki način prisiljavaju na budu "savršene". Jednako negativan utjecaj, prema njima, imaju i društvene mreže.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr