Jednu mamu su napali zbog ove fotografije: Vidite li što neobično?

Naizgled običnom fotografijom dječje sobe izazvala je rasprave o jednom bitnom pitanju
Vidi originalni članak

Život u skučenom prostoru mnogima je itekako poznata stvar pa im zato nije strano niti spavanje u malim sobama ili možda prostorijama koje su vam istovremeno spavaća soba i dnevni boravak. Ipak, čini se kako pojedinci ipak imaju nešto drugačije stavove o tome.

Svemu je bila povod naizgled obična fotografija objavljena na profilu Money Saving Mom. Riječ je o prizoru iz dječje sobe u kojoj je stao tek jedan krevet na kat, a na ostatku prostora naguran je dodatan pomoćni krevet. Ili možda bolje rečeno madrac?

No, ispod fotografije objavljeno je i pripadajuće objašnjenje.

- Naša djeca ovako spavaju skoro dvije godine. Neki ljudi bi rekli da smo grozni roditelji jer živimo u kući gdje moraju dijeliti sobu i nemaju puno "privatnog prostora". Ali ovo je istina: naša djeca su bila mala kad smo morali napraviti PUNO financijskih i osobnih žrtvi kako bi došli do mjesta gdje smo sad. Oni se ne sjećaju tih dana - započela je ova mama svoju priču.

Istaknula je kako njihov budžet sad ima puno više prostora za "igranje", ali i da mogu uživati u stvarima za koje nikad nisu mislili da će ih si moći priuštiti - poput plivanja, umjetničkog klizanja i puta u Južnu Afriku prošle godine.

- Međutim, ne želimo da odrastu misleći da će im sve biti poklonjeno na pladnju. Želimo da iskuse kratkotrajno odricanje za dugoročnu korist. Zato smo odlučili iznajmiti kuću koja nema idealna mjesta za spavanje (skupa s drugim stvarima koje nisu idealne) jer nam omogućuje da štedimo agresivno i darujemo velikodušno - objasnila je te dodala kako se nada da će lekcija o zadovoljstvu biti nešto što će njena djeca nositi cijeli život bez obzira gdje žive.

S navedenim složila se i mama po imenu Kristen Warren koja je s drugim korisnicima ove društvene mreže podijelila svoje iskustvo. Naime, nakon što je sa suprugom kupila veću kuću, upravo kako bi njeni sinovi imali vlastite sobe, njeni dečki su samostalno odlučili da žele dijeliti jednu te je upravo ta soba njihovo najdraže mjesto.

S njom se složila i Carolyn Leeb čija djeca imaju odvojene sobe, ali je ispričala kako je njen otac koji je odrastao s još sedmero braće i sestara bio zgrožen kada je čuo da će njene kćerke spavati u vlastitim sobama. Po njegovom mišljenju, to je poprilično okrutno.

Iako su se mnogi zaključili kako je stvarno pametno odgajati djevu na ovaj način, ali i da je pozitivno da braća i sestre dijele sobu, našlo se i onih koji smatraju kako je ovo primjer groznog roditeljstva te da svako dijete ima pravo na privatnost.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr