Kako preživjeti prvi tjedan škole?

Svaki novi početak je dobar ako to želiš, pa tako i početak nove školske godine
Vidi originalni članak

Školsko zvono, nakon duge stanke, ponovno se oglasilo! Mnogi mu se ne vesele, iako početak školske godine uopće ne treba biti toliko stresan.

Za mnoge je prvi tjedan škole najgore razdoblje. Teško se prilagoditi obvezama koje nas čekaju i zaboraviti na cjelodnevno tipkanje, izležavanje i svakodnevna druženja s frendovima.

Donosimo ti nekoliko savjeta za lakše preživljavanje tog prvog, stresnog tjedna.

1. ORGANIZIRAJ SVOJE VRIJEME

via GIPHY

Ponekad je teško uskladiti obveze u školi, druženja s prijateljima, treninge i sve druge stvari kojima se želiš uspješno baviti. U tome ti može pomoći bilježnica u koju ćeš moći zapisati sve svoje obveze i na taj si način uspješno organizirati vrijeme. Napravi raspored koji će ti pomoći u njihovom izvršavanju. Možeš ju uvijek imati uz sebe, a ako ju ukrasiš vlastitim crtežima ili cool naljepnicama postati će ti i fora modni dodatak. ;)

2. NEKA MJESTO ZA UČENJE POSTANE TVOJA OAZA

via GIPHY

Mjesto na kojem imaš običaj učiti ne mora biti neugledno. Pobrini se da tvoj radni kutak bude spreman za novu školsku godinu i nove pobjede. Ukrasi ga zgodnim detaljima i od njega učini udoban kutak u kojem ćeš voljeti provoditi vrijeme. Makni sve nepotrebne stvari koje ti odvlače pažnju. Zid možeš ukrasiti motivacijskim porukama koje će te uvijek podsjećati da se rad na kraju ispati. 

3. NE ZABORAVI NA AKTIVNOST

via GIPHY

Iako ti se ne da odmah krenuti s pisanjem zadaća, čitanjem lektire i učenjem, bilo bi dobro da se prisliš na to. Od samog početka profesorima pokaži zanimanje za učenje, pitaj kada ti nešto nije jasno, sudjeluj u nastavi i rezultati sigurno neće izostati. Profesori će te zapamtiti, a kasnije kad ponekad zaboraviš zadaću neće biti toliko strogi prema tebi. Osim toga, kad dobiješ poneku dobru ocjenu, biti ćeš zadovoljna sobom, baš kao i tvoji roditelji koji će "pucati" od ponosa.

4. PRONAĐI MOTIVACIJU

via GIPHY

Ako ti je teško natjerati se na učenje, motiviraj se nagradom koja će te čekati nakon svake petice ili pohvale. Pronađi nešto što te posebno potiče na rad. Ne mora biti ništa veliko. Ako voliš čokoladu, obećaj si da je nećeš jesti sve dok ne dobiješ peticu iz lektire, matematike ili nećeg trećeg. Ili probaj obrnutom logikom. Ako se baviš nekim sportom, čvrsto odluči da ćeš, ako dobiješ lošu ocjenu, kazniti se neodlaskom na treninge sve dok je ne ispraviš. Na taj ćeš se način svim silama truditi da ju niti ne dobiješ, jer ne želiš izostati s treninga ili još gore utkamice. :)

ŽELIŠ IMATI TETOVAŽU KAO TVOJI OMILJENI YOUTUBERI LAYZ I DENNIS DOMIAN? Brzo na kioske Tiska gdje te uz ljetno izdanje JoomBoos VideoStar magazina čeka PREDOBRA TETOVAŽA. 

Posjeti joomboos.24sata.hr