Najpoznatiji frizer na svijetu priznao da je HIV pozitivan

nytimes/instagram/ Isak Tiner
Progovorio je o seksualnom zlostavljanju koje je doživio kao dijete, o paklu koji je prošao zbog toga te danu kada je otkrio da je HIV pozitivan.
Vidi originalni članak

Jonatan Van Ness, poznati 32-godišnji 'kralj kose' kojeg gledamo u Netflixovom showu Queer Eye, javno je priznao da je HIV pozitivan u iskrenom intervjuu za New York Times. Intervju je bio najava njegove knjige memoara Raw Journey to Self-Love koja izlazi 24. rujna. 

Otkrio da je pozitivan sa 25

Jonathan je rekao kako je otkrio da je pozitivan sa 25 godina, kad je otišao na testiranje nakon što se onesvijestio od simptoma za koje je u početku mislio da su povezani s gripom.

"Taj je dan bio grozan baš kao što vjerojatno zamišljate", prisjeća se Jonathan u svojoj knjizi. U svojim je memoarima progovorio i o tome kako je, kao dijete, bio žrtva seksualnog zlostavljanja, zbog čega pati i dan danas.

Upao je u pakao droge

Kad je krenuo na fakultet upleo se u pakao droge, a u knjizi priznaje kako je u to vrijeme "spavao s drugima za novac" kako bi mogao financirati taj grozan porok. Dva puta je bio na odvikavanju prije nego li je u potpunosti preokrenuo svoj život.

'Nikad nisi toliko slomljen da se ne možeš popraviti'

Jonathan je za NY Times izjavio kako sebe smatra "zdravim i prekrasnim članom divne HIV pozitivne skupine", a zatim je objasnio zašto je o ovome odlučio progovoriti javno.

"Zaista smatram da o ovome treba govoriti. Unatoč tome što je bila teška odluka progovoriti o ovome... Želim ljudima poručiti da nikada nisi toliko slomljen da se ne možeš popraviti", objasnio je.

Naravno, internet su odmah preplavila prekrasne poruke podrške za Jonathana, a i mi mu šaljemo puuuno ljubavi. <3

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr