Ose vs pčele: 10 stvari koje misliš da su iste, a totalno su različite

pleated-jeans.com
Za ovih deset stvari misliš da su iste, a totalno su različite.
Vidi originalni članak

1. Krokodil vs. aligator. Razlika između krokodila i aligatora je ta što aligatori imaju vilicu u obliku slova U, a krokodili u obliku slova V. 

2. Pčele vs. ose. Pčele su dlakavije od osa, hrane se nektarom iz cvijeća, dok su ose predatori koje se hrane muhama, gusjenicama i ostalim kukcima. 

3. Velika Britanija vs. Ujedinjeno Kraljevstvo. Velika Britanija uključuje Englesku, Škotsku i Wales, dok UK uključuje navedene tri zemlje plus Sjevernu Irsku. 

4. Putar vs. margarin. Razlika između putra i margarina je ta što je putar napravljen od mlijeka, a margarin od biljnog ulja. 

5. Šampanjac vs. pjenušac. Jedina razlika je ta što je šampanjac napravljen u francuskoj regiji zvanoj Champagne.

6. Emoji vs. emotikon. Emojiji su digitalne slikice, dok je emotikon napravljen od tipografskih znakova. 

7. Pekmez vs. džem. Pekmez je gusta smjesa voća, dok džem sadržava velike komade voća.

8. Ljama vs. alpaka. Ljame imaju duge, uvijene uši, izduženo lice i većeg su rasta, za razliku od alpaka koje imaju manje uši i spljošteno lice. 

9. Miš vs. štakor. Miševi su veliki poput vrabaca, dok su štakori veliki između 18 i 25 centimetara.

10. Naranče vs. mandarine. Naranče su veće i savršeno okrugle za razliku od mandarina koje također imaju glatku koru. 

Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za vas, pripremili hrpu iznenađenja. Možete odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica SaamoPetra

Na više od 120 strana pročitajte ekskluzivni intervju s popularnim YouTuberom Davorom Gerbusom i saznajte kako se nosi s hejterima. Tu je i intervju s licem s naslovnice - Petrom Dimić koja samo za vas otkriva kako pronaći pravu ljubav. 

U novom broju pročitajte i avanturu života JoomBoos novinarke Neli, koja je s 19 godina stavila ruksak na leđa i hrabro se uputila u Indiju. 

Bratska ljubav jedna je od najboljih i najiskrenijih veza, no ponekad nas braća i sestre izluđuju. Doznaj kako preživjeti s njima pod istim krovom. Svi znamo da nije lijepo manipulirati s roditeljima, ali JoomBoos daje trikove kako da ti ipak starci ispune svaku želju. 

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr