Ova 3 pitanja mogla bi vam spasiti vezu

jelena.marija / instagram
Ne postoji magični recept za sreću i sretne veze, ali ovo bi vam moglo pomoći
Vidi originalni članak

Iako ne postoji recept za sreću u vezi, ako ni u životu, neki savjeti nam ipak mogu pomoći. Recimo, stručnjaci tvrde da ljudi u uspješnim vezama svaki dan jedno drugome postavljaju tri konkretna pitanja i to im pomaže da se svaki dan još više povežu i razumiju, piše Your Tango.

Pitanja poput: 'Kako si?' i 'Kakav ti je bio dan?' ponekad jednostavno nisu dovoljna, jer obično izazivaju odgovore poput: 'Dobro', 'U redu' ili 'Okej'. A  tu onda obično završava i cijeli razgovor.

Zato biste se možda trebali okrenuti sljedećim pitanjima, ukoliko želite produbiti svoju vezu i ojačati međusobne emocije, a uz to i biti sretniji i zadovoljniji. Ovo su ta pitanja:

1. Kako se osjećaš?

via GIPHY

Umjesto 'Kako si?' probajte svog partnera ili partnericu upitati 'Kako se osjećaš?'. Ako u čitavu priču uvedete riječ 'osjećaji', vašem će partneru biti lakše potpuno vam se otvoriti i iskreno će vam reći što ga muči, zbog čega je sretan, zadovoljan ili ushićen.

2. Mogu li ti kako pomoći?

via GIPHY

Ovim pitanjem partneru dajete do znanja da ga razumijete i da ste tu za njega ili nju kad god im je pomoć potrebna. Tako ga neće biti strah otvoriti vam se i tražiti pomoć, a sve zato što ste mu sami dali do znanja da na vas baš uvijek može računati. Nemojte se, zato, ni vi bojati češće postavljati ovo pitanje.

3. Možemo li razgovarati?

via GIPHY

Ovim pitanjem svom partneru otvoreno govoriš da ti je neizmjerno važan. Time govoriš da mu/joj se želiš u potpunosti posvetiti, dati mu svu svoju pažnju i slušati što god ti ima za reći. Također, time ćeš ga/je podsjetiti na to kolika je zapravo važnost razgovora u vezama i koliko se problema zaista može riješiti razgovorom.

Hoćeš li dati šansu s ovim pitanjima?

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

Posjeti joomboos.24sata.hr