Pet stvari koje moraš znati o tračanju

Olivia Rodrigo Instagram
Što mirnije reagiraš na glasine o sebi, to će prije svi shvatiti da nije sve baš tako kako se priča...
Vidi originalni članak

Svatko ponekad ima svoje drame, bilo ljubavne, obiteljske ili školske, a zlobnici jedva čekaju da ih se dokopaju, ne zato da bi vas utješili nego zato da bi mogli o njima razglabati i na njima liječiti svoje frustracije.

Scenarij je dobro poznat svima - osoba A proširi glasinu o osobi B svima koji su zainteresirani da je čuju. I šteta je već učinjena. Bio trač istinit ili ne, većina onih koji su ga čuli vjerovat će u njega, drugi možda neće biti sigurni u što bi trebali vjerovati, a oni koji znaju da je neistinit uglavnom će šutjeti u nadi da će se prašina ubrzo slegnuti. Zato treba paziti kome se povjeravate o svojim najdubljim problemima jer, ako nešto osobno kažete osobi koja ne zna držati jezik za zubima, vjerojatno bi vaš problem uskoro mogao postati predmet razgovora u školskim hodnicima i parkovima.

Prijateljice uživaju pričati o drugima, samo pripazite da ne budete zlobne

Naravno, u šaputanjima se većinom istina izokrene i cijela stvar izgleda puno drukčije nego što zaista jest. Još su gori oni tračeri koji sami izmisle informaciju. Najvažnije je da ostaneš cool i ne daš se uvući u svađu. Što mirnije reagiraš na trač o sebi, to će prije svi shvatiti da nije sve baš tako kako se priča. Ali nemoj ni ti biti tračer.

Trudi se ne pričati iza leđa o onima koji nisu nazočni. Ako poznanik uporno želi da sudjeluješ u tračanju vaše zajedničke prijateljice i koristi svaku priliku da je pred tobom ocrni, ni pod koju cijenu nemoj mu se pridružiti. Pokušaj priču okrenuti na pozitivu pa istakni njene dobre strane. Ako i ima nešto što prijateljici zamjeraš, reci joj to u lice a ne iza leđa. Tračevi se brzo šire, pa bi lako mogla ostati bez prijateljstva. A i nitko ne voli družiti se s dvoličnima. 

Nađite se oči u oči s onim tko vas trača

Kad čujete da ste postali predmet ogovaranja, doznajte tko je počeo priču i otiđite k njemu. Tračeri obično misle da je riječ o nevinoj aktivnosti i nisu ni svjesni koliko vas mogu povrijediti. Pitajte ga zašto govori ružno o vama i pokažite da je takvo ponašanje neprimjereno. Možda vas ugodno iznenadi njegova reakcija. 

Ne zamaraj se s lažima koje čuješ o sebi

Ako se u školi govori da se primjerice loše ljubiš, nemoj da te to uzrujava. Većinom tračeve šire zavidnici i nemoj se zamarati njihovim lažima. Nemoj se praviti da to nisi čuo, nego se čak našali na svoj račun u društvu. Ako od laži o sebi ne praviš problem nego šalu, i drugi će shvatiti da su tračevi o tebi gluposti. 

Novoj simpatiji nikad ne pričaj loše o bivšem dečku

Sve djevojke imaju tog jednog bivšeg kojeg bi najradije tračale do kraja života, no tipovima se ova karakteristika nikako ne sviđa. Tračerice su uvijek neprivlačne, novu simpatiju tvoj bivši nikako ne zanima, a odaješ dojam kako ćeš i njega tračati frendicama čim dođeš kući. Drži se vedrih tema. Sigurni smo da bivši nije jedina stvar o kojoj možeš razgovarati s novim dečkom

Radije pričaj o sebi nego o drugima

Ne radi drugome ono što ne želiš da rade tebi. Ako ne želiš postati osoba o kojoj se trača, potrudi se da i ti nikoga ne tračaš. Naravno da je nekad tvojim curama zabavno kad im ispričaš kako je zgodnog susjeda ostavila dugogodišnja cura jer se zaljubila u starijeg dečka, ali nemoj više govoriti o tuđim životima, nego o svojem. Posebno nemoj nikad prepričavati stvari koje su ti prijatelji rekli u povjerenju.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr