Prijateljstvo na kušnji: Što kad se zaljubiš u najboljeg prijatelja?

Dreamstime
On je osoba s kojom provodiš najviše vremena i uživaš u njegovom društvu, misliš da si se zaljubila, ali se bojiš da ćeš uništiti vaše prijateljstvo...
Vidi originalni članak

Prva stvar koju trebaš znati je da su neke od najljepših ljubavnih priča nastale su iz pravih prijateljstava. Zato nema razloga da odmah na početku odustaneš zbog straha da on ne osjeća isto te da ćeš izgubiti i prijatelja i simpatiju.
Reći mu "zaljubila sam se" vrlo je stresno jer može dovesti do neželjenih posljedica. Ipak, sjeti se da se isto tako mogu ostvariti sva tvoja maštanja.
Da bi saznala osjeća li i on isto, morat ćeš skupiti hrabrost i priznati mu kako stvari stoje.

NEMOJ SE ŽURITI
Razmisli o svojim osjećajima kako bi bila sigurna da je riječ o zaljubljenost, a ne o nekoj prolaznoj fazi. Čak i ako ti on uvrati osjećaje, ne postoji garancija da će vaša veza potrajati. I na toj vezi će trebati raditi kao i na svakoj drugoj. 

PROMATRAJ NJEGOVE SIGNALE
Daje li ti do znanja da uživa provoditi vrijeme s tobom? Dodiruje li te često? Obraća li pozornost na druge cure? Ovi i mnogi drugi znakovi odati će ti kako se on osjeća. Možda i on strahuje od toga da će svojim priznanjem uništiti vaše prijateljstvo, ali ti šalje nešto suptilnije signale i ispituje teren kako bi saznao jesi li spremna uzvratiti mu osjećaje.

ODVAŽI SE NA FLERT
Ovo je izvrstan način da saznaš da ga testiraš. Ako ga do sada nisi pokušala zavesti, sad je idealan trenutak. Iz njegove ćeš reakcije saznati puno toga, a uvijek se možeš izvući opravdanjem da je riječ samo o prijateljskoj šali. 

BUDI ISKRENA
Ako misliš da i on osjeća prema tebi nešto više od prijateljstva, iskreno mu priznaj svoje osjećaje. Pobrini se da ste sami i pripremi se da sve moguće ishode. 
Upozori ga da i on bude iskren te da ne želiš uništiti vaše prijateljstvo, ali da misliš da si se zaljubila. Vjerojatno će na početku biti zbunjen, neovisno o tome što osjeća, ali ako ste pravi prijatelji sve će doći na svoje. Čak i ako on nije zaljubljen u tebe, vaše prijateljstvo ne mora biti osuđeno na propast.
Sretno! :)

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr