Izumili su prvi aplikator za tampon za višekratnu uporabu

DAME@kickstarter
Ono vrijeme u mjesecu je grozno: grčevi, promjene raspoloženja i PMS zbog kojeg se samo želiš posvađati sa svima. Ali svim curama najgore pada mijenjanje uložaka i tampona. Ova stvarčica može ti olakšati i najteže dane, a u isto vrijeme štiti okoliš.
Vidi originalni članak

Osim što je menstruacija najgora stvar na svijetu, tamponi i ulošci nisu baš najbolji za okoliš.

via GIPHY

-100 milijardi ženskih proizvoda za menstruaciju se godišnje baci u svijetu- Kažu glasnogovornici DAME, tvrtke koja proizvodi ekološki prihvatljive proizvode i dodaju kako su zato stvorili D: prvi svjetski aplikator za tampone za višekratnu upotrebu. 

D je siguran i higijenski ga je koristiti više puta. On koristi antimikrobnu tehnologiju, otporan je na toplinu i njegov dizajn je napravljen da se ne može lako pokidati.

Kada ga pogledaš, sličan je običnom aplikatoru za tampone, ali umjesto da ga baciš, jednostavno ga obrišeš, opereš i spremiš.

Pogledaj video:

Ova stvarčica je odlična za okoliš.

Aplikatorima za tampone treba 500 godina da se razgrade. Ako koristiš  aplikator za višekratnu upotrebu, smanjit ćeš taj broj za gotovo pola. To znači manje plastike i kartonskih pakiranja koja se bacaju u prirodu i na kraju završe u moru i oceanima.

Što misliš, bi li ikada koristila ovako nešto?

Riješi najčudniji kviz ikad, a mi ćemo ti reći kako se osjećaš

Ne propustite urnebesnu JoomBoosovu seriju “Prank’d” subotom u 11 sati na JoomBoos YouTube kanalu. Spremite se na hrpu smijeha i neugodnih iznenađenja. Matija prijatelje, ali i obične ljude plaši, tjera u plač, dovodi do trenutka zbunjenosti i ludila, ali nikad ne prelazi granicu. Gotovo nikad... 


 

Posjeti joomboos.24sata.hr