Školarci, stižu važne promjene: Kako opravdati izostanak?

Dreamstime
Možete zaboraviti čekanje u ordinacijama zbog dobivanja ispričnice...
Vidi originalni članak

Posljednjih dana ne nedostaje promjena u školstvu. Tako su učenici nedavno saznali kako će se ipak najvjerojatnije vratiti zaključivanje ocjena na polugodištu i tek što su "probavili" tu informaciju stigla je nova vijest.

via GIPHY

Naime, novim "Pravilnikom o izmjeni pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera" predviđene su promjene u načinu opravdavanja izostanka učenika s nastave.

Konkretno, u pravilniku stoji kako roditelj može više puta godišnje opravdati izostanak djeteta s nastave u trajanju do tri radna dana, a izostanak zbog zdravstvenih razloga u trajanju duljem od tri dana dokazuje se liječničkom potvrdom. 

via GIPHY

Nadalje, izostanak se može pravdati i odgovarajućom potvrdom nadležne institucije, ustanove ili druge fizičke ili pravne osobe u što pripadaju recimo MUP, sud, nadležni centar za socijalnu skrb, učenički dom, škola stranih jezika, KUD, sportski klub, kazalište, itd. 

via GIPHY

Još jedna novost je i mogućnost slanja e-potvrde o narudžbi za pregled u zdravstvenoj ustanovi kao dokaz o opravdanom izostanku s nastave.

via GIPHY

Ako roditelji na vrijeme najave izostanak s nastave odobriti ga može učitelj ili nastavnik ako je riječ o izostanku tijekom nastavnoga dan, izostanke do tri dana može odobriti razrednik te ravnatelj izostanke do sedam radnih dana. Ako je učenik izostao do petnaest uzastopnih radnih dana učiteljsko ili nastavničko vijeće  morat će ga odobriti. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr