Što ako je moj stariji brat homoseksualac?

Facebook/screenshot
Vidi originalni članak

P: Ne znam što se događa s mojim starijim bratom. Kad sam ga ljetos zezala zašto nema curu, on je rekao da je nema i da je ne misli imati jer da ga one ne zanimaju. Mislila sam da se šali. Njegov najbolji prijatelj svaki dan je kod nas doma, a kad ide van, izlazi s dečkima. Nema ni jednu prijateljicu, nikad nije s nekom curom izašao, ni na Facebooku se ne druži s curama i čini mi se da je to čudno. Do kada moj brat misli tako? Još malo i neće biti ni jednog njegovog vršnjaka a da nije bio s curom. Tata i mama to uopće ne primjećuju jer su okupirani svojim poslovima, ali ja to vidim i brine me. Što ako je moj brat homoseksualac?

O: To što se tvoj brat druži s dečima ne znači da je sklon svome spolu: isto tako, to što mu se ne da imati curu može značiti samo to da se još nije pojavila “prava”.

A s druge strane, što onda ako bi tvoj brat doista bio homoseksualan? Bi li ga ti manje voljela? Bi li ga se stidjela? Ako je na bilo koje od ovih pitanja tvoj odgovor pozitivan, onda trebaš ozbiljno razmisliti o tome što tebe muči jer ljubav prema najbližima ne bi trebala poznavati granice niti postavljati uvjete. On će uvijek biti tvoj brat, bez obzira na njegovu spolnu orijentaciju.

Posjeti joomboos.24sata.hr