Što ako još niste dobile svoju prvu menstruaciju

Tumblr
Pubertet je drugačiji svima, i to što si malo kasnije 'procvjetala' ne znači da je nešto krivo s tvojim tijelom
Vidi originalni članak

Kulerice, u zadnje vrijeme dobili smo puno vaših zabrinutih upita o vašoj menstruaciji. Najviše je bilo onih o izostanku prve menge. Nakon par takvih odlučili smo vam napisati par stvari kako bi vas umirili.

Pubertet je drugačije razdoblje sazrijavanja u životu svake djevojke. Neke cure dobiju menstruaciju već sa 12 godina, dok druge dobiju i sa 16. No to ne mora značiti ništa loše, već jednostavno da 'cvjetate' u drugačije vrijeme.

Vrijeme prve menstruacije ovisi o puno toga, no postoje neki znaci upozorenja da ćete uskoro i vi dobiti menstruaciju: rast grudi i dlačica. Prva menstruacija obično nastupa dvije godine nakon što se krenu razvijati grudi. 

Također, ako se već dulje vrijeme boriš s prištićima, to isto može biti znak upozorenja. No, puno će ti pomoći ako pitaš svoju mamu kad je ona dobila svoju prvu mengu, jer ćeš vrlo vjerojatno u slično vrijeme dobiti i ti.

Znamo da nije baš najugodnije biti cura 'koja još nije dobila', no zapravo nemaš se razloga osjećati izostavljeno. Uživaj još dok možeš, jer ovo vrijeme ima svojih prednosti: možeš trenirati što god hoćeš i kad god hoćeš, ne moraš se brinuti o odjeći koja je dovoljno udobna za period menge a najveći plus je što nema bolnih grčeva!

Zato, sjeti se da sve ima svojih prednosti i mana i uživaj u jednoj 'brizi' manje. :*

Posjeti joomboos.24sata.hr