Što napraviti kada se najbolji frend zaljubi u tebe

Dreamstime
''Strahujem da će se naše prijateljstvo pokvariti...''
Vidi originalni članak

P: Dobila sam prekrasno pismo od najboljeg prijatelja. U njemu mi kaže da je presretan što se družimo, da me smatra najdivnijom djevojkom na svijetu, ali da me voli i na drugi način, da bi želio da smo cura i dečko.

To me jako zbunilo jer, koliko god uživam u našem prijateljstvu, nikad nisam mislila da bismo on i ja mogli prohodati.

On zapravo nije moj tip i dečki za kojima se okrećem izgledaju potpuno drukčije od njega. Ja više volim sportske tipove, a on to definitivno nije, tako da sam sad zbunjena, jer najmanje na svijetu bih ga htjela povrijediti, a strahu - jem i nad time da će se naše prijateljstvo pokvariti. Ne mogu se zaljubiti na silu u njega. Osjećam se grozno. Zar ne može sve ostati isto kao i prije? 

O: Da je tvoj prijatelj sasvim siguran u to da dijeliš njegove osjećaje, ne bi ti pisao pismo nego bi ti ih izložio u lice. S obzirom da nije načisto je li on tebi samo prijatelj ili nešto više, odlučio se za pismo.

Za razliku od njega, ti možeš prilikom prvog vašeg susreta i izlaska sjesti s njim u neki miran kutak i reći mu da ga jako voliš kao prijatelja, ali da ga jednostavno ne doživljavaš kao dečka. To ne moraš argumentirati ni time da nije tvoj tip, a ponajmanje time kakve tipove voliš, jer to bi ga zaista moglo povrijediti. Moguće je da će on biti razočaran i da će vaše prijateljstvo proći kroz izvjesnu krizu, ali ako vam je to prijateljstvo doista važno, ono će prebroditi i ovakve zbunjujuće trenutke. Preporučujemo još da ne razmišljaš o tome tko je tvoj “tip” a tko nije nego sviđa li ti se netko kao osoba i je li ti lijepo s njim.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr