Sve u inat majci: Nožem sam se rezala po tijelu

Pinterest
Marija se zatvorila u svoj svijet jer nije mogla podnijeti majčina nastojanja da dobro uči i postane odvjetnica.
Vidi originalni članak

U to sam vrijeme imala osjećaj da gubim razum. Bila sam zatvorena osoba i nikada ni s kime nisam dijelila ono što se događalo u mojoj glavi. U školi sam markirala jer nisam vidjela smisao odlaska na nastavu. Zapravo sam to radila u inat mami koja je forsirala da moram biti odlična učenica kako bih mola upisati pravo. 

Ona nikada nije uspjela završiti pravo jer je ostala trudna sa nom pa je pokušavala svoj cilj ostvariti kroz mene. Dane sam provodila u krevetu, zaključana u svoju sobu dok je moja mama pokušavala ući i razgovarati. Kako mi je u sobi bilo dosadno te nisam imala volje ni s kime pričati, a kamo li izaći, počela sam se rezati. 

Na neki čudan način kada bih osjetila kako žilet uranja u moje meso, osjećala sam se bolje. Nemojte me krivo shvatit, užasno je boljelo. No, ta mi je bol pasala. S vremenom sam izrezala cijele ruke. One su postale plakat na kojem sam ispoljavala svoje ludosti. Mama je plakala, ali ja i dalje nisam marila za njezine suze. 

Moja najbolja prijateljica Suzana bila je uporna u nastojanju da mi pomogne. Kako je znala da je crtanje jedino što me veseli, kupila je punu kutiju sprejeva za grafite i odvela me u napuštenu tvornicu na kraju grada

Odlazila sam u tvornicu i ispoljavala frustracije 

Počela sam crtati grafite. Svakoga dana odlazila sam u tvornicu i tamo ispoljavala svoje frustracije. To je mjesto postalo moja sretna i sigurna zona. Uskoro sam ponovno počeka odlaziti na nastavu nakon koje bi sa Suzanom dugo šetala i razgovarala. Rane od žileta počele su zacjeljivati. 

Osim Suzane, u svoj svijet pustila sam i mamu, koja se zapravo nikada nije prestala truditi oko mene. Uspostavile smo jedan novi odnos. nakon puno razgovora mama me uspjela izvući i riješiti moje najcrnije misli te je prihvatila da jednog dana ne želim biti pravnica. Pomogla mi je da ostvarim ono što istinski želim i volim - upišem Likovnu akademiju

Danas studiram, crtam i uživam u životu punim plućima ne razmišljajući na bol. 

 

ŽELIŠ IMATI TETOVAŽU KAO TVOJI OMILJENI YOUTUBERI LAYZ I DENNIS DOMIAN? Brzo na kioske Tiska gdje te uz ljetno izdanje JoomBoos VideoStar magazina čeka PREDOBRA TETOVAŽA. 

Posjeti joomboos.24sata.hr