Trikovi i tajne: 3 stvari koje će ti spasiti prvi poljubac

giphy
Prvi poljubac je posebno iskustvo koje se pamti cijeli život. Ipak, neki se pomalo razočaraju. Kako se to tebi ne bi dogodilo, donosimo ti tri savjeta što očekivati od prvog poljupca
Vidi originalni članak

O svom prvom poljupcu sigurno si jako puno razmišljala. Maštaš o filmskom ljubljenju na plaži pod zvijezdama i kasnijim romantičnim zagrljajima. Na žalost, on rijetko kad izgleda tako!

Mnogi će tvoji prijatelji vjerojato pričati o prvom poljupcu kao o magičnom iskustvu. Istina je ponešto drugačija. U trenutku kada tvoje usne dotaknu usne onog prezgodno dečka iz susjednog razreda, nećeš čuti pjev ptica ili vidjeti magične vrtloge koji se stvaraju oko vas. 

Naravno da je prvi poljubac nešto posebno, ali treba zapamtiti da mnogi pretjeruju kada ga opisuju. Razlog za to je što žele ostaviti dobar dojam na okolinu i sram ih je priznati da to ipak nije bilo najbolji poljubac u njihovom životu.

Jednostavno, prvi poljubac nekima ispadne bolje, a nekima lošije.

Donosimo ti tri stvari o prvom poljupcu koje bi te mogle iznenaditi.

1.) Stvari su puno vlažnije nego što misliš

Ako te nitko do sada nije upozorio i ako se tvoje iskustvo ljubljenja temelji isključivo na gledanju romantičnih filmova, mogla bi se iznenaditi. Poljupci su često hladni i vlažni. Upravo tako ga mnogi i opisuju. Ipak, nemoj paničariti. Dobro ljubljenje zahtjeva mnogo prakse i sigurni smo da ćeš kasnije uživati u njemu. :)

2) Jezik ti neće biti toliko potreban

Štoviše, možda je najbolje da za prvi put potpuno izbjegneš korištenje jezika! 

Većinu posla kod ljubljenja odrađuju isključivo usne. dok se kod nekih vrsta poljubaca jezik uopće ne koristi. Ipak, nakon što se dovoljno opustiš, za vrijeme ljubljenja slobodno povremeno koristi i jezik. Možda ti se to baš svidi. :)

3) Bit će kratko

I to je u redu! Ljubljenje nije utrka. U stvarnom životu će ti u jednom trenu ponestati zraka i morat ćeš napravit pauzu. Nema ništa loše u tome da prvi poljubac bude kratak, sladak i natjera te da poželiš još! :)

Zapamti da će i tvoja simpatija vjerojatno biti pomalo nervozna zbog vašeg poljupca. Čak i ako njemu to nije prvi put. Ako se sviđate jedno drugom, biti će još puno poljubaca i puno novih prilika za popravni ispit! :)

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr