Tromi i pretili: Srednjoškolci ne mogu napraviti ni 30 trbušnjaka u minuti!

Dreamstime
Nastavnici upozoravaju o premaloj količini kretanja i sve češćim slučajevima pretilosti
Vidi originalni članak

- Na najnižim razinama su im snaga, brzina i fleksibilnost. Skočnost je do te mjere slaba da s mjesta ne mogu odraditi ni metar skoka u dalj. Već u petom osnovne imaju držanje bjeloglavog supa (kifozno) i u prosjeku ih je 15 posto s prekomjernom tjelesnom masom.

U srednjoj školi nisu u stanju napraviti 30 trbušnjaka u minuti, mnogi ne mogu izvesti zvijezdu ni stoj na rukama: motorika im je slaba, kao i statička snaga ruku. Oni nisu gibljivi niti spretni - ovako su profesori opisali situaciju s fizičkom spremnošću učenika, piše Jutarnji List.

Zbog loših motoričkih sposobnosti sprave koje su se prije koristile postale su opasne i umjesto da učenici na njima vježbaju, sve više se drže u spremištima.

Prije se učenicima mjerilo koliko trbušnjaka mogu napraviti u minuti, a sada je to 30 sekundi. U prosjeku djevojčice ih naprave 17, dječaci 22, a to su porazni rezultati obzirom na prošle generacije, piše Jutarnji.

Obzirom na ozbiljne zdravstvene posljedice koje možete imati zbog manjka kretanja, mi svakako savjetujemo da današnji lijep dan umjesto za kompjutorom provedete u šetnji parkom. Iznenadili biste se koliko zabavno može biti :)

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr