Upomoć! BFF-ica i dečko mi se ne podnose

Dreamstime
Ponekad se tvoje prijateljice i tvoj dečko jednostavno ne vole. Iako tako ne izgleda na prvu, zbog toga ne moraš žrtvovati ni društveni ni ljubavni život
Vidi originalni članak

Imaš novog dečka i zaljubljena si do ušiju, ali tvoje najbolje prijateljice uopće ne podržavaju tu vezu. Ili se tvom dečku ne sviđa društvo u kojem se krećeš?

Nije zavidna situacija, ali i za nju postoji rješenje.

Otkrij razlog

Kako bi izvukla najbolje iz novonastale situacije, moraš znati zašto između njih vlada netrpeljivost. Možda tvoje frendice misle da te taj dečko ne zaslužuje, ili pak njemu smeta što curama poklanjaš previše svog slobodnog vremena.

Ipak, ako je on ljubomoran na tvoj odnos s frendicama i vrijeme koje provodiš s njima, dobro razmisli želiš li biti u takvoj vezi. Moguće da je riječ o posesivnoj osobi koja će ti na kraju pokušati zabraniti druženja s drugim ljudima i pokušati te vezati uz sebe.

Razgovaraj s obje strane i pokušaj pronaći zlatnu sredinu. Na taj način ćeš očuvati i dugogodišnje prijateljstvo, ali i vezu.

Daj im vremena

Nemoj raditi dramu ako tijekom prvog susreta nisu pronašli zahednički jezik. Daj im vremena i pokušaj nakon nekog vremena organizirati neko druženje na kojem će biti i tvoje prijateljice i novi dečko.

Daj im vremena da se međusobno upoznaju i da stvari sjednu na svoje mjesto. Možda se iznenadiš kada se na kraju sprijatelje.

Razgovaraj s njima

Zamoli obje strane da objasne svoje mišljenje i razloge netrpeljivosti. Nakon što s tobom podjele svoje razloge i sumnje, možda i sama otkriješ da su drugi ljudi uočili neke stvari koje ti nisi. 

Možda je razlog da preispitaš svoja prijateljstva ili vezu, a možda je jednostavno bila riječ o nesporazumu koji je vrlo lako riješiti. Važno je da saslušaš obje strane i razmisliš o njihovim razlozima.

Ne moraju biti najbolji prijatelji

Uz malo truda s njihove strane, mogu sasvim normalno funkcionirati na povremenim zajedničkim druženjima bez ikakve obveze da postanu najbolji prijatelji. 

Na tebi je da odrediš prioritete i procjeniš je li potrebno žrtvovati ljubavni ili društveni život. Ipak, to ne znači da nužno trebaš nekoga izbaciti iz života. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr