Važne poruke na prosvjedu: 'Računalo nije stroj u koji ide disketa'!

Pixsell
Samo u Zagrebu prosvjed je podržalo više od 25.000 ljudi. Roditelji i profesori traže bolju budućnost za svoju djecu, a mnogo te djece je bilo i na prosvjedu
Vidi originalni članak

O prosvjedu i njegovom cilju pisali smo jučer, a danas se konačno i održao: 50.000 građana diljem Hrvatske i izvan nje, podržalo je borbu za bolju budućnost.

Na prosvjedu su govorili roditelji, učitelji, ali i pjevač Hladnog piva Mile Kekin te omiljeni i najpoznatiji profesor matematike- Toni Milun.

Svima je glavna tema bila bolja budućnost za njihovu djecu: 'Ne želimo da naša djeca više idu u školu gdje se uči da je računalo stroj u koji se stavlja disketa' rekla je jedna majka na pozornici aludirajući na zastarjele programe iz informatike, ali i općenito nastavu koja djecu preopterećuje informacijama, a ne potiče kreativno razmišljanje i zapravo ih ne uči konkretna znanja koja će im biti prijeko potrebna kasnije u životu.

Govorilo se i o važnosti naših učitelja u cijeloj priči, a emotivni nastupi dviju učiteljica neke su doveli i do suza.

Govornike su okupljeni, među kojima su bili i brojni učenici osnovnih i srednjih škola popratili pljeskom, a djelić atmosfere donosi i Cool kamera.

Prosvjed je završio prilično emotivno kada su svi zajedno zapjevali 'Kad bi svi, ljudi na svijetu, baš kao sva djeca na svijetu...', a društvene mreže preplavljene su pozitivnim komentarima, fotografijama i videima s hashtagom #HrvatskaMozeBolje. 

Danas je to i dokazala.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr