Vodič za preživljavanje: ostani cool zadnjih tjedana škole!

Dreamstime
Zadnjih par tjedana škole treba preživjeti
Vidi originalni članak

Zadnjih par tjedana škole pritisak je ogroman. Treba ispraviti ocjene, testovi se pišu gotovo svaki dan a treba nadoknaditi i odgovaranja koja ste uspješno izbjegavali cijelu godinu.

Jako je stresno željeti nadoknaditi sve propušteno u samo nekoliko tjedana, ili još gore, dana. Zato nije ni čudno da ste nekad iznervirani, umorni i napeti. Bitno je ne zanemariti svoje zdravlje, i zato vam donosimo par načina kako to možete učiniti!

1.  Ne dramatizirajte!

Pisanje testova i odgovaranje dovoljno je stresno samo po sebi, a na vama je potruditi se da si ne nabijate dodatni pritisak. Zapitaj se hoće li ti taj test biti bitan za par godina? Odgovor je, naravno , ne! I zato si čuvaj živce :)

2. Nemoj učiti cijeli dan u komadu

Pauze su jako bitne. Ako učiš 8 sati bez prestanka mozak ti više neće funkcionirati. Rasporedi gradivo na nekoliko cjelina i nakon svake malo prošeći, pogledaj epizodu serije ili popij kavu (ako ju piješ naravno).

3. Vježbaj!

Lagana tjelovježba dobro će ti doći, pogotovo ako pola dana provedeš sjedeći. Ne mora to biti Insanity trening, i 15 minuta 'hopsanja' uokolo ili trbušnjaka bit će sasvim dovoljno.

4. Izađi van i druži se s frendovima!

Dok učimo, većinom smo zatvoreni doma po cijele dane a pauze trošimo na Instagram i Facebook. No, našem tijelu je potreban predah a mozgu ispušni ventil i zato izađi van na 15 minuta kad završiš jednu cjelinu :) Vidjet ćeš koliko će ti dobro doći!

Posjeti joomboos.24sata.hr