Volimo vas! 10 razloga zašto su naši očevi superjunaci

Dreamstime
On je osoba koja je oduvijek i zauvijek uz tebe, a niti jedna svađa ne može vas razdvojiti
Vidi originalni članak

Možda nikada nisi to shvaćala i primjećivala, ali tvoj tata ujedno je i tvoj najbolji prijatelj. Iako na prvi pogled zvuči čudno, sjeti se čijim se šalama i dalje smiješ iako si ih čula nebrojeno puta, s kim se svađaš i miriš a da znaš da vaš odnos ništa ne može narušiti i s kim najopuštenije provodiš slobodno vrijeme.

Uz tvog tatu te vežu uspomene od najranijeg djetinjstva, pa se tako sjećaš vaših šetnji, vožnji biciklom i ljuljanja u parku, ali i ozbiljnih razgovora koje ste vodili.

I dalje nisi uvjerena da ti je upravo on najbolji prijatelj? Mi imamo 10 dokaza da je. :)

1.) Poznaješ ga cijeli život
Istina da to samo po sebi ne znači da ste najbolji prijatelji, ali upravo on je bio uvijek tu za tebe. Iako je nekad morao žrtvovati vlastito slobodno vrijeme, to mu nije bilo teško. Kad god je bilo potrebno posvetio bi se tebi i tvojim problemima. Možda ti je pomagao pisati zadaću ili ti je davao prve ljubavne savjete, ali uvijek je bio tu.

2.) On je tvoja sigurna luka
Tate su nekako programirani da nas zaštite u trenutcima svađe s mamom. Ako si jako ljuta na nju (ili ona na tebe), on će najčešće biti na tvojoj strani. To vrijedi čak i za trenutke kad nešto ozbiljno pogriješiš. 

3.) Uvijek će te herojski spasiti od kukaca
Priznaj, i ti se bojiš pauka, neidentificiranih letećih objekata koji zuje i ni malo slatkih životinjica s više od dvije noge. Ipak, tate se toga ne boje. :)
Prva stvar koju ćeš napraviti kad vidiš ogromnog pauka od jedva dva centimetra je glasno povikati: "TATAAAAA".  To je vaš tajni kod da se nešto opasno događa u tvojoj sobi, a tata u takvim situacijima spremno ustaje i laganim korakom, bez imalo panike i žurbe, dolazi spasiti tvoj život. :)

4.) Bio je uz tebe kad si se prvi put razočarala u ljubav
Znaš da mu se tvoj bivši nikad nije ni sviđao, ali nakon što ste prekinuli tata ti sigurno neće reći onu dobru staru: "Jesam ti rekao". Uvijek ima razumijevanja za tebe i spremno će ti dati poneki savjet. U najmanju ruku uvijek ima spremnu šalu s kojom će ti izmamiti osmijeh na lice.

5.) Javlja ti se na telefon iako zna da ga zoveš samo zato jer nešto trebaš
Bez obzira koliko je zauzet, uvijek će ti se javiti na telefon da čuje tvoju najnoviju želju (iako se potajno nada da ga zoveš samo zato da ga obavijestiš da si dobila pet iz matematike :) ).
Možda neće uvijek odmah ispuniti tvoje zahtjeve, ali možeš biti sigurna da ih nije smetnuo s uma.

6.) Neumorno te sramoti pred prijateljima :)
Baš kao što tvoja najbolja prijateljica uvijek ima spremnu dosjetku kojom će ti "spustiti", tako i tate ne propuštaju priliku da pred prijateljima svoje miljenice nabaci poneku bezbolnu šalu na njen račun. Iako se praviš kako ti to užasno smeta, ustvari uživaš u spoznaji da ga tvoji prijatelji obožavaju zbog njegova smisla za humor. 

7.) Siguran je da niti jedan dečko nije dovoljno dobar za tebe
Ovo baš i ne zvuči super, ali u trenutcima kad na svijet gledaš kroz ružičaste naočale dobro je imati nekoga tko će prvo analizirati sve loše strane tvog potencijalnog budućeg dečka. Istina da tate vole pretjerivati i da će teško prihvatiti da njihova djevojčica odrasta, ali i to će jednom proći. :)
Sigurni smo da jednom kad upozna tvog dečka, postati će i njemu najbolji frend. :)

8.) Ohrabruje te da probaš nove stvari
Da nije bilo njega, mama ti nikad ne bi dopustila da se penješ po drveću, baviš se boksom ili prvi put sama odeš na more s prijateljima. Mame su takve. One u svemu vide potencijalnu opasnost, a s tatama je puno lakše. Oni su svjesni da u svakom od nas živi mali avanturist, a i ne propuštaju priliku da se uz svoju djecu i sami vrate u mlade dane.

9.) Sve će napraviti da te usreći
Kad si bila mala nije mu bilo teško oponašati sve moguće životinje samo da bi čuo tvoj smijeh. Ako treba bit će klaun i pričati ti najlošije šale, samo da te nasmije.

10.) Ima životno iskustvo
Iako imaš svoje školske prijatelje, tvoj tata ipak zna više o životu i problemima koje on nosi. I sama znaš da ćeš se savjetovati s njim oko odabira srednje škole, ali i o odjevnoj kombinaciji za prijateljičin rođendan. Tvoj je tata uvijek spreman pomoći ti i to mu je najvažniji životni zadatak.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr