Zaljubljeni ste? Ovo se događa u vašem tijelu...

Olivia Rodrigo Instagram
Onaj osjećaj kad si zaljubljen do ušiju radi čuda...
Vidi originalni članak

Zaljubljenost nije samo u našoj glavi, pardon, srcu nego u cijelom tijelu, a ono nas obuzima na čudne, ali i ponekad smiješne načine. Nakon godina prepiranja, znanstvenici su se konačno usuglasili. Ljubav na prvi pogled postoji. Zaljubljivanje aktivira 12 područja mozga, stoji u istraživanju objavljenom u Journal of Sexual Medicine. Da ste zaljubljeni, možete znati već u roku od petine sekunde.

1. Srce nam je na mjestu

via GIPHY

Prosječno srce kuca 72 puta u minuti, 100.000 puta dnevno,  a kad smo zaljubljeni onda ono uspori.Osim sporijeg ritma srca, snizi nam se i krvni tlak.

2. Manje spavamo

Više studija, došlo je do istih rezultata kad je riječ o spavanju i zaljubljenosti - svi zaljubljeni ispitanici spavaju jedan sat manje od onih koji nisu zaljubljeni.  Znanstvenici smatraju da zaljubljene noću drži budnima razmišljanje o osobi koju vole. #cute

3. Pozelenimo

A tako je kako je i ne možemo si pomoći. Kad smo zaljubljeni i vidimo tu osobu kako razgovara s nekim drugim, ljubomora izlazi na vidjelo. Američka istraživanja pokazuju da kad smo zaljubljeni postajemo previše zaštitnički nastrojeni prema našim partnerima. HINT: Samo pripazi da ne pređeš u kategoriju luđaka...

4. Sve nam je baš slatko

U istraživanju, objavljenom u časopisu Američkog udruženja psihologa, ispitanici su morali pisati o svojim ljubavima, a zatim su trebali pojesti različitu hranu i pića. Bez obzira na to kakav je hrana zapravo imala okus, svi su ispitanicisu utvrdili da sve ima slađi okus nego inače.

5. Ljubav je droga

via GIPHY

Endorfin je enzim u našem tijelu koji kad smo zaljubljeni nas jednostavno preplavi. Učinak je jednak kao droga: izaziva stalan osjećaj sreće i euforije.

6. Skoro pa piskutamo

Kad žene razgovaraju sa muškarcem koji im je privlačan, ton glasa im postaje viši, a neka istraživanja pokazuju da pokušavamo imitirati partnerov glas kako bi pokazali nježnost i osjećaj razumijevanja.

7. Poblesavimo

via GIPHY

Brojne studije pokazale su da se strastveno zaljubljene osobe teže fokusiraju kako bi napravile zadatke koji zahtijevaju pažnju. 

8. Ljubav nas usporava

Barem kada su muškarci u pitanju. Istraživači su otkrili da muškarci prilagođavaju brzinu svog hoda brzini partnerice - taj prilično čudan fenomen nisu primijetili  kada su hodali sa prijateljem.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima! Sve o novoj originalnoj JoomBoos pjesmi, ali i ekskluzivan intervju sa LayZ-jem možeš pronaći u novom broju magazina JoomBoos Videostar!. Ne čekaj jer uz omiljeni magazin imamo i pravo iznenađenje - megapoklon! Prvi youtuberski kalendar čeka da ga staviš na zid.  Tvoju vjernost i nagrađujemo!  Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk!



Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Posjeti joomboos.24sata.hr