Zašto dečki uvijek šute o svojim problemima?

Dreamstime
Znanstvenici su istražili zašto cure žele pričati o problemima, a dečki ne
Vidi originalni članak

Baš kao što postoje i neki stavovi nametnuti od društva za cure, postoje i za dečke. Slika dečka koji plače nije nešto što se promovira kao pozitivno i poželjno, i zbog toga se brojni dečki zatvaraju u sebe.

Dečki ne žele dijeliti svoje probleme s drugima jer im to nije cool, nije "muški", i "tko je uopće vidio da frajeri imaju probleme, piše Cosmopolitan. Tko želi pokazati svoje osjećaje, taj je obični mlakonja.

Nažalost, najčešće je tako. Dečki drže jezik za zubima baš onda kad to ne bi trebali. A kad ih pitamo ima li problema, prave se frajeri, "junaci", pa radije šute.

Znanstvenici su otkrili da većina tinejdžera, ali i odraslih muškaraca, razgovor o problemima smatra "bezveznim trošenjem vremena". Jedan dio njih smatra da razgovor uopće nema smisla i neće nikome pomoći.

S druge strane, kažu psiholozi, curkama nije problem pričati o ničemu. No kao i u svemu, nije dobro pretjerivati u diskusiji. Žene su po prirodi suosjećajnije i više se koncentriraju na probleme od muškaraca

Rješenje je zapravo vrlo jednostavno: trebate razgovarati o problemima, ali jedino ako su ozbiljni. Ako vidite da ga nešto tišti, reci mu da si tu za njega i da ćeš ga poslušati i pokušati mu pomoći.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr