4 razloga zašto je svađanje preko poruka uvijek loša ideja

Pixabay
Netko te naljutio i odmah mu želiš poslati dugačku ljutu poruku, ali razmisli, ohladi se i pričekaj. Svađe preko poruka ne vode nikamo!
Vidi originalni članak

Svi smo barem jednom došli u napast da pošaljemo ljutitu poruku bez imalo razmišljanja, iako je riječ bila uglavnom o najmanjoj sitnici. Svađanje nikad nije zabavno, ali ako se baš morate svađati, svađajte se uživo. Tako možeš vidjeti kako druga osoba reagira na ono što govoriš i u puno manje slučaja ćeš završiti uvrijeđeno ili pak slomljenog srca. 

via GIPHY

Svađi nikad kraja

Poruke pršte, padaju ružne riječi, a pusti se i pokoja suza. Svađa uglavnom počne zato što netko nije shvatio poruku kako je to pjesnik htio reći i pošalje pasivno agresivni odgovor od kojeg ti dođe da lupaš glavom od zid. Ako ste oboje ljuti svađa postaje sve dublja i dublja, pa od kašnjenja na kavu, tema svađe postane to što nisi došao na rođendan njihovom psu prije 4 godine. Sada zamisli da se ta svađa događa uživo - prije bi se smijali nego svađali. Zato ugasi taj WhatsApp i uhvati se pametnijeg posla, nitko nema vremena za to.

via GIPHY

Scenske svađe kakve nije vidio ni Hollywood

U sred si WhatsApp svađe i ljutito čekaš odgovor, ali jedino što vidiš su dvije plave kvačice. Postoje dvije mogućnosti: dobit ćeš potpuni ignor, ili ta osoba, sa još 3 osobe piše scenarij za dramu koju će ti poslati nakon sat vremena. Sa svađanjem preko poruka nikad ne znaš s koliko se osoba zapravo svađaš jer uvijek postoji mogućnost da druga osoba ima navijače kojima sve čita i koji zapravo smišljaju sve odgovore. U ovom slučaju potpuni ignor je sasvim dovoljan odgovor. Barem ćete uspjeti riješiti stvari kako spada kad se vidite uživo. 

 

Poruka koju možeš zažaliti

Ako je svađa već došla do te razine da ne znaš što napisati, radije nemoj napisati ništa. Nemoj biti ta osoba koja će reći nešto pregrubo i izvan granica normalne, nešto totalno nevezano za svađu. Prijateljstvo vrijedi puno više od trenutka ljutnje koji kasnije možeš zažaliti zauvijek

via GIPHY

Kada bezazleno zadirkivanje postane svađa

Koliko puta si se našao u situaciji da te prijatelji u grupnom razgovoru zezaju oko nečega? Naravno da se počneš šaliti s njima na svoj račun, ali nekad možeš krivo protumačiti njihovo zezanje i naljutiti se bez razloga. Uvjeravamo te da se prijatelji nisu urotili protiv tebe, zato se makni s blok liste, pošalji im emoji koji se belji i nastavi sa životom. 

via GIPHY

 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

Posjeti joomboos.24sata.hr