Prvi znakovi propasti: Kako otkriti mulja li te?

Facebook/screenshot
Tvoj dečko odjednom je zauzet i više uopće nema vremena za tebe. Upisao je tečaj engleskog, mora na nogomet, uči...
Vidi originalni članak

Kad ste tek počeli hodati, nije ga bilo briga ni za prijatelje, nogomet, mamu, a kamoli školu i učenje. Da, to je prvi znak da je vašoj vezi došao kraj.

Njemu je neugodno reći ti to u lice pa čeka da shvatiš poruku ili da se naljutiš pa ostaviš ti njega. Tako mu je lakše nego se suočiti s tobom. Ako sumnjaš da ti laže, vrlo vjerojatno si u pravu. Svi stručnjaci se slažu da je vrlo lako osjetiti kad nas se vara, samo se često zavaravamo i ne želimo si priznati istinu. Ako sumnjaš da se istodobno viđa s nekim drugim, obrati pozornost na detalje priče. Vrlo lako će se spetljati i zaboraviti što ti je prije rekao. Neki će izostaviti detalje, a neki pak pretjerati. No svakako će s vremenom pogriješiti i odati se.

Pri tome te nikad neće gledati u oči, nego će provjeravati cipele ili loviti muhe pogledom. Često lažljivci znaju i ruke uvući u džepove, a to je instinktivan pokret kojim nesvjesno otkrivaju da nisu rekli istinu. Ako na pitanja odgovara i prije nego što ih ti do kraja postaviš, dobro se pripremio za ispitivanje. Smislio je priču koju će ti ponuditi. Ako mu pak treba malo vremena dok odgovori, znači da si ga uhvatila nespremnog pa “na brzaka” smišlja odgovor. Postane li nervozan ili agresivan - i to je odličan pokazatelj da je zgriješio. Zašto se uzrujava ako govori istinu? Zato što je napad najbolja obrana. Okrenut će stvari u svoju korist tako što će te optužiti da ga napadaš bez razloga, ti ćeš se tada početi braniti, a razgovor će otići u potpuno drugom smjeru od onog koji si ti zapravo planirala. 

Postani detektor ljudskih laži

Kako bi povećala arsenal oružja u borbi protiv njegovih laži, možeš se poslužiti ovim jednostavnim trikom.

Usred razgovora u kojem si gotovo sto posto sigurna da ti laže i rešetaš ga pitanjima, odjednom promijeni razgovor na neku drugu temu o vremenu, hrani, nogometu... Obrati pozornost na njegovu reakciju. Ako ti je lagao tijekom prvotnog razgovora, sad će postati opušteniji i zainteresiraniji za razgovor o kiši. Naime, laknulo mu je što više nije pod paljbom i ne mora se baviti tom stresnom raspravom. No ako ti nije lagao u prvom razgovoru, on neće samo tako htjeti promijeniti temu. Htjet će dokazati da ti govori istinu i inzistirat će na raspravi.

Sređuje se za nekoga, a to nisi ti?

Ako odjednom postane hladan, zaboravlja na dogovore i ne odgovara ti na poruke, očito ima važnijeg posla.

A važniji posao je - druga djevojka. Počeo je slušati drugačiju glazbu i drugačije se odijevati. Zapitaj se koga želi impresionirati ako ne tebe? Najbolje je da ga otvoreno pitaš ima li nekoga drugoga. Neke znakove jednostavno nije moguće sakriti jer su oni normalna reakcija tijela na osjećaje. Na primjer, ako ga je strah, problijedit će, ako mu je neugodno ili se ljuti, obrazi će mu se zarumenjeti. Sve to može ti otkriti da si bila u pravu. Samo je pitanje kakav je tip i kako će reagirati kad shvati da si ga prokužila.

Kad puno laže, postaje jako nervozan

Osim njegovih reakcija i pokreta, u razgovoru prati i njegov glas. Često kad lažemo govorimo povišenim tonom.

Od takve tjelesne reakcije ne mogu se sakriti ni ako imaju dva metra visine i najdublji bariton na svijetu. Problem je u tome što nas laganje čini nervoznima, a tenzije mogu utjecati na glasnice rastežući ih više od uobičajenog pa sasvim slučajno u takvim situacijama progovaramo puno “kreštavijim” glasom. Osim toga, svoje objašnjenje lažljivac će izgovoriti zbrda-zdola kako bi te pokušao zbuniti tako da na kraju uopće ne shvatiš s kim je bio i gdje. Kako bi pokušao izbjeći znakove koji bi ga mogli odati, neki će lažljivci pokušati odgovarati što je kraće moguće. No čak iako ni inače nije baš pričljiv, ti ćeš sigurno moći primijetiti da se ponaša neobično i da je postao još šutljiviji nego inače. 

Skriva mobitel i računalo

Ako brzo gasi računalo kad mu se približiš, spušta “prozore” na zaslonu ili skriva mobitel da ne vidiš ekran, to su očiti znakovi da ti nešto prešućuje.

Naravno, ne želiš čitati njegove privatne poruke, no nervoza koja ga uhvati kad mu se približiš u takvim situacijama dovoljno ti može reći. Ako je vjeran, iskren i nema što skrivati od tebe, zašto je tako histeričan? Ovo je siguran znak da ti radi nešto iza leđa

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr