13 'spooky' filmova koje moraš pogledati

saw@instagram
Ove hororce jednostavno moraš pogledati povodom Noći vještica
Vidi originalni članak

Bliži nam se Noć vještica! Okupi ekipu i provjeri koliki imate prag tolerancije s nekim od najboljih horor filmova ikad snimljenih. Na našoj listi pronaći ćeš one jako krvave, one gdje vještice imaju glavnu ulogu, u kojima zombiji vladaju svijetom, a nadnaravne aktivnosti normalna su pojava. 

1. 'ONO' (2017) 

Jedan od najgledanijih horor filmova u Hrvatskoj prati grupu frendova koji se suočavaju sa svojim najvećim strahovima kada iz malog grada u Americi počnu nestajati djeca, a oni shvate da iza svega stoji klaun Pennywise.

2. 'HOKUS - POKUS' (1993)

Ovaj film je klasik kada su u pitanju strašni filmovi. Tri vještice (Sarah Jessica Parker, Bette Midler i Kathy Najimy) osuđene su na smrt, te izgovaraju kletvu koja će ih oživiti, a jedan dječak pretvorit će se u crnog mačka. 

3. 'CARRIE' (2013)

Carrie je djevojka koja posjeduje telekinetičke sposobnosti s kojima se osvećuje vršnjacima u školi koji je teroriziraju. Ovaj film u kojem glumi Chloe Grace Moertz remake je istoimenog kultnog horora iz 1976. godine. 

4. 'PRIZIVANJE' (2013)

Nema strašnije nego kada skužiš da je film sniman po istinitom događaju, a ovaj je! Stvarne snimke istražitelja paranormalnih aktivnosti Ed i Lorraine Warren poslužile su kao ideja za ovaj hororac. 

5. 'SLAGALICA STRAVE' (2004 - 2010)

Sa bilo kojim nastavkom od njih sedam iz 'Slagalice strave' ne možeš pogriješiti. Koliko ćeš izdržati gledajući "zadatke" psihopatskog ubojice koji je složio igru preživljavanja, a iz nje možeš izaći jedino živ ili mrtav. 

6. 'EGZORCIST' (1973)

Jedan od najstarijih hororaca od kojeg je nastala adaptacija na brojne filmove čija je radnja egzorcizam, bavi se 12-godišnjom djevojkom Regan koja ima epileptične napadaje, ali i puno više od toga. 

7. 'TEKSAŠKI MASAKR MOTORNOM PILOM' (2003)

Tvoj Halloween ne može proći bez ovog hororca i pet prijatelja koji sasvim slučajno radoznalo uđu u kuću obitelji koja je sklona kanibalizmu, te u kojoj živi Thomas Hewitt i njegova motorna pila. Ž

8. 'PROJEKT VJEŠTICA IZ BLAIRA' (1999)

Tri prijatelja koji snimaju dokumentarac o lokalnoj legendi Vještici iz Blaira, više se nikada ne vrate iz šume Black Hills, a jedino što ostaje su kamera i zastrašujuće snimke. Heather Donahue, Joshua Leonard i Michael Williams nikada nisu pronađeni. 

9. 'SIROTIŠTE' (2007)

Radnja prati Lauru, ženu koja se vraća u rodni kraj gdje otvara sirotište za hendikepiranu djecu. Njezinom sinu Simonu jedini su prijatelji imaginarni prijatelji koji postaju stalni stanovnici Laurinog sirotišta. 

10. 'ROSEMARYNO DIJETE' (1968)

Također jedan od horor filmova koji je s godinama postao onaj kojeg 'moraš pogledati'. Bračni par Rosemary i Guy useli se u zgradu u kojoj se počinju događati neobične stvari, a pravi kaos počinje kad Rosemary zatrudni. 

11. KRUG (2002)

Ako pogledaš sadržaj na ovoj videokaseti umrijet ćeš za točno sedam dana. Autorica sadržaja je zastrašujuća Samara koja ne štedi nikoga, a kojoj se suprotstavlja hrabra Rachel Keller. 

12. KLETVA (2004)

Snimljen po japanskom horor hitu 'Ju-on: The Grudge', priča prati studenticu na razmjeni (Sarah Michelle Gellar) koja počinje skrbiti o starici u čijoj kući se događaju nadnaravne stvari. 

13. 'ZLA SMRT' (1981)

Film prati pet prijatelja na odmoru koji otkrivaju tajanstvenu knjigu punu hijeroglifa i čudnih ilustracija, bodež napravljen od ljudskih kostiju i snimku arheologa koji govori o sadržaju "Knjige mrtvih". 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)


 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr