4 savjeta: Ljepši i jači nokti iz kućne radinosti

Dreamstime
Suhi i lomljivi nokti čest su problem brojnih djevojaka
Vidi originalni članak

Samo jedan pogled na nokte može otkriti u kakvom je stanju vaš organizam. Za zdrave i lijepe nokte potrebno se malo potruditi.

Neophodna je konzumacija željeza, proteina, omega-3 masne kiseline i kalcija. Osim pravilne prehrane i unosa vitamina A, B i D, noktima je potrebno posvetiti posebnu njegu kako bi očvrsnuli. 

Upravo ta njega ponekad zahtjeva poprilične financijske izdatke.

Kako bi ih izbjegli, u nastavku vam donosimo 4 savjeta za lijepe i jake nokte iz kućne radinosti.

1. MASLINOVO ULJE

Već i ptice na granama sve znaju o dobrobitima maslinova ulja. Što je češće moguće umočite svoje nokte u maslinovo ulje ili ih premažite njime. Rezultati će biti vidljivi i prije nego što to mislite! ;)

2. LIMUN

Zbog bogatstva vitaminom C, limun je neizostavan u njezi noktiju. Primjena je ista kao i kod maslinovog ulja, a ako želite poboljšati i ubrzati učinak, kombinirajte ova dva prirodna "čarobnjaka". Maslinovo ulje ugrijte (ali pazite da ga ne pregrijete!) i dodajte mu nekoliko kapi limunovog soka. Pripazite da smjesa nije prevruća i potom u nju umočite nokte.

3. TOPLO MLIJEKO

Nokte namačite u toplom mlijeku oko 5 minuta. Vaši će nokti odmah postati bjelji te će se manje listati i lomiti.

4. VAZELIN

Ako su vaši nokti suhi i listaju se, vjerojatno ih nedostaje hidratizacije. Prije spavanja na njih nanesite vazelin koji će na njih djelovati poput pravog makeovera!

Posjeti joomboos.24sata.hr