5 hororaca koji su temeljeni na istinitoj priči

Dreamstime
Ono kad je Božić, ali ne možeš ne gledati horor filmove...
Vidi originalni članak

Ništa nije toliko zastrašujuće kao kad prije nego što horor počne, na ekranu se pojavi natpis "temeljeno na istinitim događajima", zar ne? To je kao da nam netko potvrdi da čudovišta ispod kreveta stvarno postoje. 

Vjerovali ili ne, neki od najlegendarnijih hororaca upadaju upravo u tu kategoriju. I ne, ne mislimo samo na mučna ubojstva i serijske ubojice. Govorimo i o ukletim kućama, egzorcizmima i lutkama ubojicama. Ovo su neki od kultnih filmova zbog kojih nismo mogli spavati, a vjerujem da ni nećemo jer smo saznali da su inspirirani istinitim događajima.

1. Egzorcist

Kad se 12-godišnja Regan počne ponašati čudno, njena majka potraži savjet liječnika, ali nitko joj ne može pomoći jer je Regan opsjednuta. U pomoć stižu dva svećenika i egzorcizam počinje...  

via GIPHY

Film je napravljen prema knjizi Williama Petera Blattyja koja je inspirirana istinitom pričom o 14-godišnjem dječaku kojeg su opsjeli demoni nakon što se igrao sa Ouiji pločom (ploča za prizivanje duhova).

2. Child's Play 

Šestogodišnji Andy nije ni bio svjestan kakav poklon dobiva kad je u ruke dobio Chuckyja. Lutka Chucky zapravo je opsjednuta sušom serijskog ubojice te kreće u krvavi pohod...

via GIPHY

Vjerovali il ne, ukleta lutka koja je poslužila za inspiraciju doista postoji i trenutno je u muzeju East Martello u američkoj državi Floridi. Lutka se zapravo zove Robert i vlasnik joj je bio američki slikar Robert Eugene Otto. On ju je navodno dobio od zlostavljane služavke koja je lutku proklela vudu magijom.Lutka je navodno hodala, pričala i smijala se, a Robertovi roditelji su tvrdili da su čuli kako njihov sin razgovara s njom. Da, lutke više nikada nećemo gledati istim očima.

3. Psiho

Marion Crane našla se u teškim financijskim problemima. Kako bi otplatila dugove, Marion ukrade novac s posla te bježi. U bijegu odluči prespavati u u hotelu Bates ne sluteći da je pala u ruke poremećenom psihopatu.

via GIPHY

Film je naravno napravljen po knjizi Roberta Blocha, a knjiga je inspirirana ubojstvima koja je počinio Edward Gein. Osim što je ubio dvije žene, on je s lokalnog groblja iskopavao trupla i koristio ih kao ukras u kući. Tako je policija u njegovoj kući pronašla lampe napravljene od ljudskih lica, zdjele napravljene od lubanja i tajice napravljene od kože nogu. 

4. The Strangers

Hororac koji je previše realan. Tako možemo opisati film The Strangers. Mladi ljubavni par vraća se s prijateljeva vjenčanja u vikendicu malo izvan grada. Provode večer neraspoloženi, jer je Kirsten nedavno odbila Jamesovu prosidbu.

U jednom trenutku netko im zakuca na vrata, tražeći osobu koja je tu prije živjela. Tijekom večeri nepoznati ljudi ih počnu maltretirati i pokušavaju ubiti. 

Film je inspiriran masovnim ubojstvima u L.A.-u koja je organizirao vođa kulta Charles Manson, a koji su izvršili njegovi sljedbenici. Među ubijenima bila je i trudna holivudska glumica Sharon Tate. 
 

5. The Amityville Horror

Mladi bračni par sa troje djece useljava se u novu kuću u gradiću Amityvilleu. U kući su izdržali 21 dan. Tvrdili su kako ih je u kući maltretirala nepoznata nadnaravna sila, koja ih je budila po noći, radi koje su doživjeli susrete s insektima, a rekli su da su vidjeli  čudnog svinjolikog demona. Jadni nisu znali da je samo godinu dana prije u kući policija našla pobijenu cijelu obitelj, a jedini preživjeli je tvrdio da su ga na to  natjerali duhovi, pa je promijenio priču i rekao da je to sve isplanirao sa sestrom koju je na kraju ubio, pa je opet promijenio priču i tako unedogled.

via GIPHY

Film je inspiriran stvarnom obitelji Lutz koja tvrdi da su ih u kući doista proganjali duhovi. Muž je tako počeo piti omiljeno piće masovnog ubojice, supruga je počela naglo starjeti, a jedna kćer je imala nevidljivu prijateljicu s rupom od metka na glavi. 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima! Sve o novoj originalnoj JoomBoos pjesmi, ali i ekskluzivan intervju sa LayZ-jem možeš pronaći u novom broju magazina JoomBoos Videostar!. Ne čekaj jer uz omiljeni magazin imamo i pravo iznenađenje - megapoklon! Prvi youtuberski kalendar čeka da ga staviš na zid.  Tvoju vjernost i nagrađujemo!  Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk!



Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Posjeti joomboos.24sata.hr