5 klasičnih pogrešaka koje radiš za vrijeme šminkanja

saamopetraa@instagram
Možda ih nisi ni svjesna, a vrijeme je da obratiš pozornost na njih.
Vidi originalni članak

Šminku nanosiš svakodnevno ili barem nekoliko puta tjedno, a zapravo uopće nisi svjesna da prilikom šminkanja radiš klasične pogreške. Ako se pitaš koje su to, vrijeme je da pročitaš naš članak!

1. Koristiš zmazanu četkicu ili spužvicu za lice. Sjeti se kada si zadnji put oprala četkicu s kojom nanosiš puder, bronzer ili rumenilo. Možda je vrijeme da ju opereš jer se na njoj skuplja prljavština i bakterije koje onda ti nanosiš na lice. 

2. Ne nanosiš podlogu na lice. Najčešće odmah uzmeš puder i naneseš ga bez da stavljaš ikakvu podlogu. Mi ti savjetujemo gel kreme od kojih se tvoje lice neće sjajiti, a opet će dobiti zaslužujuću hidratizaciju. 

3. Korektor nanosiš točno ispod očiju i samo na podočnjake. Krivo! Trebala bi napraviti malu piramidu ispod očiju kako bi u potpunosti prekrila podočnjake. 

4. Ne mijenjaš puder s obzirom na godišnja doba. Ako i dalje koristiš puder koji si koristila za vrijeme ljeta, vrijeme je da ga promijeniš. Nema gore nego kada je ten lica totalno drugačiji od ostatka tijela. 

5. Pri kupnji novog pudera, umjesto na ruci testiraj ga na vratu. Nijansa pudera na rukama i na vratu totalno se razlikuje. 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Posjeti joomboos.24sata.hr