5 najboljih videoigra ove godine

YouTube/screenshot, canva
Ove video igrice oborile su 2017. i sve koji se smatraju gamerima.
Vidi originalni članak

Puno uzbudljivih stvari dogodilo se u 2017.-toj, a jedna od njih su svakako i nove videoigre koje su lansirane na tržište. Tematike videoigra pokrivaju sva područja, a u slučaju da nisi čuo za neku od ovih ili je isprobao, svakako te savjetujemo da to napraviš.

Uživaj!

1. Resident Evil 7: Biohazard 

Konzole: PS4, Xbox One, PC

'Resident Evil 7' osvojio je mnoge ljubitelje horora jer se nakon brojnih nastavka vraća upravo s fokusa akcije na fokus strave i užasa. Videoigra započinje s mladićem Ethanom Wintersom koji je u potrazi za nestalom djevojkom. Njegova potraga odvodi ga do ruševnog imanja u Louisiani gdje se Ethan šulja jezivim hodnicima i nosi se s čudovištem naziva Moldeda koji je prekriven crnom plijesni. Za razliku od prijašnjih nastavka, Capcom je stavio naglasak na istraživanje koje prati cijelo vrijeme jeziva glazba. 

2. Yakuza 0

Konzole: PS4

Iako je u Japanu izašla još prije tri godine, ova akcijska igra smještena je u osamdesete godine prošlog stoljeća, te prati dvoje glavnih likova koji otkrivaju krimi svijet japanskog podzemlja. Sega je započeo s Yakuza serijalom videoigara još prije 11 godina, a njezin najnoviji nastavak 'Yakuza 0' do sada je dobio najbolje kritike

3. For Honor

Konzole: PS4, Xbox One, PC

Ubisoft je ideju za ovu igru predložio još prije deset godina, no ona se realizira tek nedavno. Šteta, jer su gameri ovom igrom oduševljeni. 'For Honor' je također akcijska igra koja prati rat s tri zaraćene strane - Vikina, Vitezova i Samuraja. Za vrijeme igre imaš potpunu kontrolu nad svojim likom (Vikingom, Vitezom ili Samurajem), a svaki od njih ima različita oružja i vještine.  Unatoč tome što je igra suoer zamišljena, zbog neizbalansiranosti i bugova puno ju je igrača odlučilo prestati igrati.

4. Nioh

Konzole: PS4

Od ekipe koja je razvila igru 'Team Ninja', radnja 'Nioh' smještena je u Japanu u kojem vladaju mistične sile i čudovišta. Na raspolaganju u igri možeš koristiti osam tipova oružja, a neki od njih su mačevi, koplje, luk i strijela, puška. Kada napadaš protivnika možeš zauzeti tri različita stava, a svaki od stavova donosi svoje ”pogodnosti”. 

5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Konzole: Nintendo Switch, Wii U

S protagonistom Linkom istražuješ otvoreni svijet imena Hyrule, a svaki put kada otkriješ nešto dobiješ novi zadatak, lokaciju, upoznaš nove likove i stekneš nove neprijatelje. Igrajući igru i otkrivajući svijet Hyrule ispunjavaš i mapu koja je na početku igre minimalistička i prazna. Mnoge recenzije gamera dale su do znanja da se radi ove igrice isplati kupiti konzolu i samu videoigru jer je kompleksna, a opet magična. 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Posjeti joomboos.24sata.hr