5 zanimljivih činjenica o svetom Nikoli

zenski svijet/instagram
Ako se i tvoja čizmica sinoć nalazila u prozoru onda moraš pročitati ove zanimljivosti.
Vidi originalni članak

Jesi li znao/la od kuda dolazi legenda o svetom Nikoli, zaštitniku djece čiji se blagdan slavi 6. prosinca svake godine? Ako nisi, vrijeme je da saznaš ove zanimljive činjenice o svetom Nikoli!

via GIPHY

1. Navodno je sveti Nikola rođen početkom četvrtog stoljeća u Turskoj. To znači da ima....... koliko godina?

via GIPHY

2. Njegovi roditelji bili su bogati, no on nije htio koristiti njihov novac. Nakon što su mu roditelji umrli od kuge, novac od roditelja potrošio je kako bi nahranio gladne i siromašne. 

3. Po jednoj od poznatih legenda, sv. Nikola zaštitnik je zaručnika i zato stavljamo u prozor čizmice na današnji datum. Naime, sv. Nikola je čuo za siromašnog plemića koji je trebao udati svoje tri kćeri, no nije mogao za njih dati miraz. Zbog toga je kćerima prijetila strašna sudbina, a sv. Nikola je plemiću tri noći za redom kroz prozor ubacivao vrećicu zlatnika kako bi ih spasio. 

via GIPHY

4. A zašto je sv. Nikola zaštitnik male djece? Iza ove priče krije se još jedna legenda. Sveti Nikola je u posjeti jednoj gostionici otkrio da vlasnik iste gostionice krade malu djecu. On ih je naravno spasio i tako postao zaštitnikom male djece. 

5. Osim djece i zaručnika, sveti Nikola još je zaštitnik pomorca, pekara, ribara, studenata, zatvorenika, trgovaca i putnika. 

Ne propusti ekskluzivan intervju s LayZ-jem o njegovom hitu 'Nije malo' u novom broju magazina JoomBoos Videostar koji na kioske stiže u petak zajedno s mega poklonom - kalendarom sa omiljenim YouTuberima! ! Također, u petak na JoomBoosovom kanalu nemoj propustiti premijeru genijalnog novog spota 'Poklon'!

S obzirom na to da se showu bliži kraj, svi oni koji željno iščekuju proglašenje pobjednika (ili pobjednice), mogu to doživjeti i uživo! Naime, proglašenje pobjednika najvećeg video talent showa u regiji - VideoStara bit će u 18 sati u klubu Opera u Zagrebu, 10.12.2017. Nemojte to propustiti!    

 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;) 

Posjeti joomboos.24sata.hr