8 savjeta kako se brinuti o suhoj koži

marijazezelj@instagram
S ovih osam savjeta naučit ćeš kako se brinuti o suhoj koži.
Vidi originalni članak

Zimi čak i oni s masnom kožom pate. Centralno grijanje, stalni izlazak iz toplih prostorija na hladnoću, a ne smijemo zaboraviti ni na vjetar dodatno isušuju kožu. Suha koža je tu možda i najranjivija. Zimi je ona poput krep papira, ispucala i često vodiš bitku s njom. Donosimo ti osam savjeta pomoću kojih ćeš stati na kraj suhoj koži. 

1. Limitiraj broj vrućih kupki i tuševa. Znamo koliko je dobro baciti se pod vrući tuš kada je vani zima, ali vruća voda posebno isušuje kožu, ali i kosu. 

via GIPHY

2. Koristi masku za lice. Maske za lice posebno su popularne u zadnje vrijeme, a Internetom se čak proširila i maska sa šljokicama koja je postala pravi hit. Ti biraj one na kojima piše da hrane i hidratiziraju kožu. 

3. Biraj gel kremu za lice. Kreme za lice koje imaju formu gela jače hidratiziraju kožu i bolje će se upiti. 

via GIPHY

4. Promijeni puder za lice. Prestani koristiti teške pudere za lice. Najbolje je da koristiš one lagane, poput BB ili CC kreme. 

5. Pij puno vode. Osim što je zdrava za organizam zdrava je i za kožu. Ako je uopće ne piješ, natjeraj se da popiješ nekoliko čaša vode dnevno ili jednostavno iskoristi zimu da piješ čaj. 

via GIPHY

6. Nanesi kremu za lice prije nego što izađeš iz kuće i dobro se obuci. Iako možda zvučimo ko tvoji roditelji, dobro se obuci jer ćeš na taj način zaštit ćeš svoju kožu. 

7. Koristi balzam za usnice na prirodnoj bazi. Ako imaš jako ispucala i suha usta izbjegavaj aromatizirane balzame ili labela u boji. 

via GIPHY

8. Odaberi kremu za tijelo za jako suhu kožu. Takve kreme su guste i odlično će upiti u tvoju kožu, dok za lice biraj one gelastih formula. 

Također, ovdje možeš pronaći deset beauty savjeta s kojima ćeš preživjeti zimu i četiri razloga zašto je san bolji od šminke. 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Posjeti joomboos.24sata.hr