Beauty ispovijest: Popularni DIY tretman koštao me obrva!

Olivia Rodrigo Instagram
Iako je internet prepun DIY savjeta za ljepotu, ovo je dokaz da ne možete svakom savjetu slijepo vjerovati
Vidi originalni članak

Svi dosad već znamo da su obrve okvir lica, a trend pretjeranog čupanja je odavno izašao iz mode.

Cure koje imaju slabije obrve pokušavaju raznim metodama riješiti taj problem, a jedan od trikova koji se često spominje za brži rast obrva jest i ricinusovo ulje.

No, Sherry Soliman za Marie Claire napisala je svoju priču koja upravo ovo ulje okrivljuje za drastično ispadanje obrva.

- Čula sam za ovaj trik, a kako sam i sama bila kriva za pretjerano čupanje obrva, odlučila sam ga isprobati. Nakon mjesec dana religioznog korištenja, primijetila sam kako se svako jutro budim s obrvama po jastuku, a u najgorem trenutku znalo ih je ispadati i po sto dnevno. Područje oko njih je bilo suho i crveno i zbog toga ni danas popunjavanje ili tetoviranje obrva nisu opcije za mene. Sama sam pokušala 'nalijepiti' vlastite obrve, što donekle uspijeva, ali ponekad ako primjerice jače puše, znaju mi završiti na čelu. Stalno se pogledavam u zrcalima i izlozima i cijela stvar je jako utjecala na moje samopouzdanje - iskrena je Sherry.

Ona danas ide na tretmane, i iako nije izgubila sve obrve ciklus izrastanja i ispadanja dlačica, kako kaže, prilično je mučan.

Ovo priču ne prenosimo zato da bismo rekli kako su svi DIY (do it yourself) tretmani loši. Dapače, mnoge i sami predlažemo i konkretno, ricinisuovo ulje mnogima je pomoglo. Možda se radilo o prečesto korištenju, nekom pogubnom sastojku ili preosjetljivoj koži, ali poanta je da samo zato što je nešto prirodno - nije uvijek i zdravo.

Dakle, 'uradi sam' tretmani mogu biti dobar izvor uljepšavanja, uštede i zabave, ali budi oprezna! Nemoj slijepo slušati svaki savjet, provjeri sastojke i obavezno se posavjetuj s liječnikom prije 'samostalnog kemijanja', pogotovo na licu. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr