Četiri jutarnja beauty rituala - koji zaista djeluju!

JoomBoos, Pixell, Canva
Niste jutarnji tip? Nema veze, uskoro bi vam uz ove poteze jutro moglo postati omiljeni dio dana...
Vidi originalni članak

Čini vam se kao da svako jutro ustanete na lijevu nogu i uopće ne volite taj dio dana? Vaše tijelo odbija suradnju, a misli su vam i dalje u krevetu iako vas čekaju brojne obaveze?

Ako je tako,  uopće nas ne čudi što vam jutro nije najdraži dio dana... Ipak, i to se (vrlo lako) može promijeniti...

Našem je tijelu potreban poticaj da se "probudi", a neki od poteza koje napravimo na početku dana utječu i na izgled naše kože, ljepotu, ali i na raspoloženje.

U svoju jutarnju rutinu dodajte ove 4 jednostavne stavke i vjerujete, sve će biti lakše! :)

1) Popijte (veliku) čašu vode

Ovo bi trebala biti prva stvar koju ćete napraviti kada se probudite. 

Tijekom noći vaše je tijelo, zbog nedovoljnog (ustvari, najčešće nikakvog) unosa tekućine, dehidriralo i potreban mu je ekspresni oporavak. Uz pomoć samo jedne čaše vode vaše će tijelo živnuti. Na taj način svome metabolizmu, ali i mozgu, šaljete poruku da je vrijeme za buđenje. Česte dehidracije loše utječu na kožu, koja postaje problematična. Taj veliki problem možete vrlo lako izbjeći. Tajna je u čaši vode!

2) Pokrenite se!

Čak su i istraživanja pokazala da ljudi koji prakticiraju kratku jutarnju tjelovježbu, bolje spavaju noću! Iako se čini nepovezano činjenica je da vaše tijelo sve pamti.

I sami znate koliko je za vaš izgled zaslužan 'beauty sleep', stoga, ne ugrožavajte ga. Serija čučnjeva i lagano razgibavanje vam neće oduzeti previše vremena, a zbog njih ćete se puno bolje osjećati.

3) Miris citrusa za dobar dan

Jutarnje tuširanje obogatite mirisom citrusa. Nekada vam dan započne mirišući na limun ili narančnu. Gel za tuširanje ili losion za tijelo s ovim zamamnim mirisam ubrzati će proces jutarnjeg buđenja i pratiti vas cijeli dan. 

Istraživanja su pokazala da miris citrusa smanjuje razinu stresa, pa čak i ubrzava rad našeg metabolizma. Jednostavan potez za savršen dan!

4) Pijte zeleni čaj

Ova vrsta čaja sadrži određenu vrstu antioksidansa koji dokazano usporavaju prerano starenje naše kože i općenito tijela, a čak se povezuje i sa smanjivanjem rizika od raznih vrsta bolesti. 

Povremeno si priuštite šalicu ovog čaja koji će sasvim sigurno imati dobar učinak na vaše tijelo. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr