Kako su se badići promijenili kroz godine

Pinterest
Prvi oblik badića (koji nimalo nije nalikovao današnjem), pojavio se prije nešto manje od sto godina, a mi smo istražili kako se njegov oblik mijenjao od 1980 do danas.
Vidi originalni članak

Danas na modnom tržištu možemo doista pronaći svakakve vrste kupaćih kostima i badića. Od sto boja i uzoraka, za one s velikim ili malim grudima, današnji kupaći kostimi toliko su jaki modni trend da je cijelo jedno tržište posvećeno isključivo badićima. Cosmopolitan.hr napravio je pregled badića kroz godine. 

1980.-1990. godine

U ovom desetljeću prevladavaju jednodijelni kupaći u raznim bojama, dok ih koju godinu kasnije zamjenjuju minijaturni jednobojni dvodijelni badići bez košarica. Krajem osamdesetih, ponovno se u modu vraćaju klasični jednodijelni primjerci.

1990.-2000. godine

Na prijelazu iz osamdesetih u devedesete pojavljuju se različiti oblici donjeg dijela badića, a najpopularniji postaju oblik tange koji se navlači što više prema struku te nešto kasnije oblik bokserica. Također, s dolaskom ‘Baywatch’ serije, ponovno se moderniziraju jednodijelni kupaći u crvenoj ili neonskim bojama, a krajem desetljeća dolaze u trend primjerci s iscrtanim logom i raznim printevima.

2000.-2010. godine

Ovo je desetljeće kada gornji dio kupaćeg kostima najviše mijenja svoj oblik. Počinje sve više sličiti klasičnom grudnjaku, sa spužvicama, kopčama i žicama, a dizajneri sve više ulažu u printeve, perlice, dodatke i ukrase na badićima.
Gaćice koje se natežu prema gore postaju totalno out i zamjenjuju ih nešto plići modeli s trakicama.



2010.-2018. godine

Posljednjih nekoliko godina svjetske zvijezde najviše diktiraju modne trendove kupaćih kostima, no možemo se složiti kako su u trendu svake godine sve neobičniji i inovativniji oblici, krojevi i boje badića.

Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.

Posjeti joomboos.24sata.hr