Mali trikovi: 4 savjeta kako odabrati savršeni puder

Instagram@priyankachopra
Pogledaj četiri najbolja savjeta kako izabrati najbolji puder, a definitivno nemoj kupovati puder online, bez da si ga prvo isprobala
Vidi originalni članak

Odabrati pravu nijansu pudera za svoju boju kože jedan je od najizazovnijih zadataka kod šminkanja. Bollywoodske glumice uvijek imaju savršen gotovo fotošopiran ten pa smo savjete potražili od profesionalaca. Tri makeup artista iz Bollywooda, Elton Fernander, Anil Chinnappa i Swarnalekha Gupta otkrili su svoje tajne.

1. Saznaj koji ti je podton

- Tvoja boja lica nije isto što i podton tvoga lica - kaže Gupta.

Svi imamo ili tople, žućkaste podtonove lica ili hladne, odnosno ružičaste. Najjednostavniji način da saznaš koji ti je podton je tako da vidiš koji nakit ti najbolje stoji - srebro ili zlato. Zlato odgovara toplijim podtonovima, dok srebro bolje paše na hladnije tonove.

- Onaj nakit koji ti bolje odgovara, taj podton trebala bi koristiti - savjetuje Gupta.

2. Ne isprobavaj puder mažući ga na ruku

Dođeš u dućan i želiš vidjeti kako ti stoji puder, ali ga ne bi baš stavljala na lice. Obično ga onda namažemo na zapešće i uspoređujemo koliko nam nijansa pudera odgovara. To je totalno krivo.

- Puno ljudi ima različite tonove kože na licu, vratu i rukama. Ovisi i o tome jesi li potamnila od sunca. Ako su ti lice i vrat istog tona, onda možeš isprobati npr. na obrazu. Ako ti je čelo malo tamnije od obraza, puder isprobaj na čelu. Kada se boja stopi s tvojom kožom, znati ćeš da si pronašla idealan puder za sebe - kaže Chinnappa.

3. Tvoj tip kože odredit će ti i tip pudera

via GIPHY

- Ako imaš suhu kožu, uzmi puder koji hidratizira. Za masnu kožu ili onu sklonu aknama, odaberi mat ili velvet puder. Za normalnu kožu koristi photo finish puderi koji odgovaraju većinom svim tipovima kože - poručuje Gupta.

Ponekad se puder "rastopi" na licu, posebno ako imaš masnu kožu. Tu ti može pomoći primer za smanjivanje pora i protiv zamašćivanja kože.

4. Ne kupuj puder online

via GIPHY

Ako nisi sigurna koji puder ti odgovara, kupovina online nije najbolja ideja. Doduše, može ti pomoći tako da na internetu odabereš tri nijanse koje ti se najviše sviđaju pa ih prvo isprobaš u nekom lokalnom dućanu.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Posjeti joomboos.24sata.hr