Modeli otkrivaju: Šest trikova koje koristimo za izgled

Dreamstime
Kate Moss i mnogi drugi modeli koriste ove trikove za njegovanje svoje ljepote
Vidi originalni članak

Susan Ciminelli, svojevrsni beauty guru brojnih supermodela, otkrila je nekoliko trikova za sjajan i njegovan izgled kože, piše Cosmopolitan.

U nastavku otkrijte koji su to.

1. Nezdravoj hrani recite bye bye

Nezdrava, prerađena hrana dokazano šteti našem zdravlju. Zbog nje može doći do onečišćenja kože, celulita, pa čak i žutite i brojnih drugih zdravstvenih problema. Kako bi izbjegli pojavu bubuljica i akni te smanjili neugodno crvenilo, konzumirajte hranu bogatu vlaknima. Odličan su izbor šljive i jabuke.

2. Masirajte stopala

Možda na prvu zvuči kao poprilično čudan savjet, ali Susan ističe da bi ga svakako trebali primjenjivati jer je upravo ona ključ lijepog izgleda.

Refleksologija je drevna vještina kojom se masiraju određene zone na stopalima koje su povezane s unutarnjim organima te utječu na opće zdravlje i ljepotu.

3. Kožu čistite dva puta

Osim tonika za čišćenje lista, bilo bi dobro da u svoju dnevnu rutinu "ubacite" i mlijeko za čišćenje. Osim toga, nikada ne preskačite jutarnje umivanje lica!

4. Redovito mijenjanje jastučnica

Trebalo bi ih mijenjati svakih nekoliko dana, jer se upravo na jastučnici skupljaju brojne odumrle stanice naše kože i druge prljavštine. Osim toga, birajte pamučne jastučnice koje našoj koži dopuštaju da diše.

5. Šminku minimalno koristite

Make up zatvara pore kože pa bi bilo poželjno da se bar jedan dan tjedno u potpunosti odmorite od njega i dopustite koži da slobodno diše.

6. Spas od akni skriva se u biljkama

Prekomjerno korištenje tonika i ostalih preparata za čišćenje također može imati obrnuto djelovanje. Zato je dobro, s vremena na vrijeme, lice očistiti ružmarinom i majčinom dušicom koje će ga umiriti i pomoći vam u borbi s aknama.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr