Morate probati ove bananko rolade gotove u 15 minuta!
Sastojci:
- 5 jaja
- 25 dag maslaca
- 20 dag šećera
- 10 dag tamne ili mliječne čokolade
- 16 dag mljevenog keksa
- 2 lista oblatnih
- 8 Bananko prutića
- 3 mokre krpe
Kako se priprema?
Između mokrih krpa stavite oblatne da omekšaju. U međuvremenu u posudi izmiksajte jaja sa šećerom dok se ne zapjeni.
Stavite na vatru i miješajte dok se šećer ne otopi. Zatim dodajte maslac i čokoladu. Nastavite miješati dok smjesa ne provrije.
Maknite s vatre i dodajte mljevene kekse. Promiješajte.
Maknite krpe. Pola smjese ravnomjerno rasporedite na jedan list oblatne, a ostatak na drugi list. Uz rub oblatne vodoravno stavite četiri Bananko prutića i zarolajte u obliku salame.
Na drugi list također stavite četiri prutića Bananko čokoladica i isto zarolajte.
Roladu zamotajte u aluminijsku foliju i držite u hladnjaku najmanje četiri sata prije rezanje kako bi se dobro ohladila i stisnula. A sad samo uživajte!
Originalni recept pronađite i na Miss7 Gastro.