Ne znaju na sat s kazaljkama, pa ih miču iz škola

Došlo je i do ovog...
Vidi originalni članak

Neke britanske škole odlučile su izbaciti klasične satove s kazaljkama iz ispitnih dvorana, jer djeca ne znaju gledati na sat. Malcom Trobe iz sindikata učitelja rekao je kako su počeli ugrađivati digitalne satove u školama nakon što su se đaci žalili da ne znaju koliko je sati. 

Današnje generacije djece naviknute na digitalni prikaz vremena na mobitelima, a gotovo sve što nas danas okružuje je digitalno. 

via GIPHY

 Možda je i malo tužno da djeca koja idu na sljedeću fazu školovanja ne znaju gledati na sat - rekao je Trobe. 

No, ovo nije jedini problem koji donosi tehnologija. Pedijatri su tako upozorili i na to kako djeci postaje teže držati olovke zbog korištenja tehnologije. 

- Da bi mogli zahvatiti olovku i koristiti se njome, trebate imati snažnu kontrolu nad mišićima u prstu. Djeci treba dati dovoljno prilike da razviju te vještine - rekla je pedijatrica Sally Payne. 

Što ti misliš? Znaš li se ti gledati vrijeme na satu s kazaljkama? 

 

Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za vas, pripremili hrpu iznenađenja.

Možete odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica SaamoPetra.

Ne propusti odlične modne savjete i pročitaj kako isfurati jednu od najpopularnijih boja sezone.

Otkrij pedeset nijansi žute i saznaj kako uvijek biti trendi u školi.

U magazinu možeš dobiti super cool dar - personalizirane kartice s motivacijskom porukom koju su ručnu potpisali najpoznatiji hrvatski YouTuberi i Nescafe 3u1.

Posjeti joomboos.24sata.hr