Nježna i glatka koža bez muke: Izbjegni najčešće pogreške depiliranja

Dreamstime
Ljeti svim silama pokušavamo noge i bikinu zonu održati savršeno glatkima. Ipak, zbog vremenskih uvjeta, nerijetko nas na tim područjima, umjesto zanosne glatkoće iznenade crvenilo i upaljene kvržice...
Vidi originalni članak

Kako bi izbjegla neugodne i bolne posjekotine, iritacije i crvenilo, dovoljno je da se pridržavaš sljedećih pravila

PRIPREMA
Na noge, prije nego kreneš s depilacijom, stavi što topliji ručnik. To će omekšati kožu i dlačice. Ipak, ne zaboravi nanijeti dobar gel za brijanje koji će ih dodatno omekšati i olakšati brijanje.

PILING
Kako bi uklonila odumrle ćelije, ali i oslobodila urasle dlačice, prije svakog brijanja napravi piling. Za njega ne moraš potrošiti cijelo malo bogatstvo jer sve što ti trebaš imaš u kuhinji. Biti će dovoljno malo limunovog soka, pola šalice šećera i žlica maslinovog ulja. Sve zajedno pomiješaj i dobivenom smjesom kružnim pokretima istrljaj kožu. 
Piling uvijek isperi toplom vodom koja će otvoriti pore kože i olakšati brijanje. 

BRITVICU UVIJEK ISPERI
Nakon završene depilacije nikad ne zaboravi dobro oprati britivicu i ostaviti ju da se osuši na zraku bez kontakta s drugim vlažnim stvarima. Zato ju nikad nemoj ostaviti uz kadu ili unutar tuš kabine gdje se, zahvaljujući vlazi, bakterije jako brzo množe

NE ZABORAVI KREMU
Poslije brijanja na kožu nanesi hidratizirajuću kremu koja će smiriti osjetljivu kožu. Osim toga, mnoge djevojke tvrde da im u borbi s ovim problemom pomaže i korištenje dezodoransa koji nanesu na suhu kožu i pričekaju da se osuši prije nego se odjenu.

RECEPTI IZ KUĆNE RADINOSTI
- KURKUMA
Pasta napravljena od kurkume u prahu i ružine vodice (ako nemaš nju, može i obična voda) provjereno smiruje upaljenu kožu. Ipak pripazi, jer se intenzivna boja koju ostavlja kurkuma teško uklanja s odjeće.

- ASPIRIN
Ove tablete nisu korisne samo za trenutke kad se boriš protiv gripe. Njihovo protuupalno djelovanje učinkovito je i na koži. Dva aspirina pritisni žličicom i kad se pretvore u prah pomiješaj s malo vode. Dobivenu smjesu nanesi na upaljeno područje, ostavi da kratko djeluje i isperi mlakom vodom.

- ALOE VERA
Dobro je poznato smirujuće djelovanje aloe vere pa ni ne čudi da će smjesa od aloe vera gela, crnog čaja i krastavca učiniti čuda tvojoj koži. U blenderu izmiksaj 3 kockice leda, oguljeni krastavac i aloe vera gel te dodaj malo crnog čaja. Kožu namaži dobivenom smjesom i nakon 10 minuta isperi toplom vodom.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr