Ove čokoladne kiflice idealan su recept za blagdane

Canva/Opinionstage
Ako su ti tradicionalni božićni kolači već pomalo dosadili, a nemaš inspiracije za nešto novo, ne brini jer ti u nastavku donosimo jedan super recept za čokoladne kiflice s lješnjacima koje će se razgrabiti u trenu
Vidi originalni članak

Božić nam se bliži, mnogi od nas su već naveliko počeli s ukrašavanjem domova, sve miriši na cimet i kuhano vino i jedino što nam je još preostalo da božićna idila bude potpuna su kolačići. No, ako ti ne pada na pamet čekati Božić da bi mogao ili mogla uživati u božićnim keksićima, savjetujemo ti da se odmah baciš na pripremu, ali i da u svoj slatki popis ubaciš i ove kiflice od čokolade i lješnjaka čiji smo recept pronašli na Miss7.

Sastojci:

(za otprilike 40 komada)

  • 260 g pirovog brašna
  • 20 g kakaa u prahu
  • 70 g šećera
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 150 g kokosovog ulja
  • 60 g kreme od lješnjaka 

Za posipanje:

  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žlica kakaa u prahu

Priprema: 

U zdjeli pomiješaj brašno, kakao u prahu, šećer i mljevene lješnjake. Potom dodaj kokosovo ulje i kremu od lješnjaka pa zamijesi glatko tijesto. Kada je tijesto gotovo, oblikuj ga u roladu promjera 3 do 4 centimetra, zamotaj u prozirnu foliju i stavi u hladnjak na barem sat vremena. Nakon što je prošlo sat vremena, uključi pećnicu na 180 stupnjeva i dok se pećnica zagrijava, tijesto nareži na ploške debljine oko jedan centimetar, oblikuj ih u polumjesece i rasporedi ih u lim obložen papirom za pečenje. 

Peci ih 12 do 15 minuta. Kada su kiflice pečene, izvadi ih iz pećnice, ostavi dvije do tri minute da se ohlade i mlake ih uvaljaj u mješavinu mljevenog šećera i kakao praha te pusti da se u potpunosti ohlade. 

Uživaj!

 

NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!

Posjeti joomboos.24sata.hr